barbat,divortat de mult,o fetita de 11 ani incredintata spre crestere mamei dar vine mai mult pe la mine ca nu-i place la mama. M-i se intampla de f multe ori sa sun si sa-mi raspunda fosta sotie in stare de ebrietate,uneori f avansata de abia vorbeste,iar din acel moment va da-ti seama cata liniste am eu cu gandul la fetita.Intrebare:ce sanse am ca in acel moment sunand la protectia copilului sa vina cineva si sa faca macar o constatare a faptului sau cine trebuie alertat in astfel de situatii,cum se intervine la nivel de institutie si ce masuri se iau.Aceste situatii se repeta,dupa parerea mea mama a devenit deja dependenta de alcool si sincer imi fac mari griji...va multumesc
Puteti sesiza DGASPC( Directia generala de asistenta sociala si protectie a copilului), Autoritatea tutelara din cadrul primariei.Solicitati efectuarea unei anchete sociale pentru a se constata daca minora traieste sau nu in conditii corespunzatoare.
Totodata, ati putea solicita instantei de tutela acordarea custodiei comune ( exercitarea autoritatii parintesti in comun, care a devenit regula conform noii legislatii civile) , sau reincredintarea minorei catre dvs. , in conditiile in care ati putea argumenta ca este in interesul minorei,iar ancheta sociala ar confirma acest lucru.