avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mama alcoolica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mama alcoolica

barbat,divortat de mult,o fetita de 11 ani incredintata spre crestere mamei dar vine mai mult pe la mine ca nu-i place la mama. M-i se intampla de f multe ori sa sun si sa-mi raspunda fosta sotie in stare de ebrietate,uneori f avansata de abia vorbeste,iar din acel moment va da-ti seama cata liniste am eu cu gandul la fetita.Intrebare:ce sanse am ca in acel moment sunand la protectia copilului sa vina cineva si sa faca macar o constatare a faptului sau cine trebuie alertat in astfel de situatii,cum se intervine la nivel de institutie si ce masuri se iau.Aceste situatii se repeta,dupa parerea mea mama a devenit deja dependenta de alcool si sincer imi fac mari griji...va multumesc
Puteti sesiza DGASPC( Directia generala de asistenta sociala si protectie a copilului), Autoritatea tutelara din cadrul primariei.Solicitati efectuarea unei anchete sociale pentru a se constata daca minora traieste sau nu in conditii corespunzatoare.
Totodata, ati putea solicita instantei de tutela acordarea custodiei comune ( exercitarea autoritatii parintesti in comun, care a devenit regula conform noii legislatii civile) , sau reincredintarea minorei catre dvs. , in conditiile in care ati putea argumenta ca este in interesul minorei,iar ancheta sociala ar confirma acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)
Incuviiþare sau stabilire dom.minor sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua stimaţi colegi, Vă rog să vă spuneţi o părere autorizată legată de următoarea speţă. Minor din afara căsătoriei vârsta 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala in caz de divort alexandra22 alexandra22 buna ziua!sora mea minora de 17 ani si 9 luni locuieste cu mine(eu sunt majora).mama mea ii trimite bani in fiecare luna ea muncind in italia.parintii nostri ... (vezi toată discuția)