avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ancheta sociala in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ancheta sociala in caz de divort

buna ziua!sora mea minora de 17 ani si 9 luni locuieste cu mine(eu sunt majora).mama mea ii trimite bani in fiecare luna ea muncind in italia.parintii nostri sunt in divort si s-a cerut o ancheta sociala la domiciliul minorei.urmeaza ultimul termen al procesului .tatal meu nu s-a prezentat deloc pana acum la proces.asi vrea sa stiu ce se poate intampla cand se va face ancheta sociala daca acestia vor constata ca sora mea este insarcinata.este inevitabil sa nu isi dea seama pentru ca este in luna a 9 deja.ea bineinteles va spune ca mama o intretine.tatal meu nu are nimica in privinta divortului si nici nu se va prezenta nici la urmatorul termen.deci,i se poate intampa ceva rau minorei in genul ca va fi sesizata protectia copilului sau mai stiu eu ce?aa parintii mei stiu de sora mea ca este insarcinata.va conta asta la divort?adica se va mai putea incheia divortul?
Greu de dat un raspuns exact la intrebarea dvs.
Cel mai bine ar fi sa se amane procesul de divort pana in momentul in care sora dvs. va implini 18 ani (adica peste trei luni), sau sa se amane ancheta sociala pana in momentul in care sora dvs. va implini 18 ani.
Ar mai exista varianta suspendarii procesului de divort pana cand sora dvs. va implini 18 ani, iar ulterior, divortul sa fie repus pe rol, cu precizarea ca nu exista copii minori.
Cred ca ar fi mult mai simplu decat orice alta presupunere privind ceea ce se va intampla atunci cand Autoritatea tutelara va sesiza faptul ca sora dvs. este insarcinata.Oricum, aceasta constatare nu va influenta procesul de divort decat in ceea ce priveste incredintarea minorei care are deja probleme...insa pe de alta parte, avand in vedere ca peste trei luni de zile sora dvs. devine majora, nu cred ca vor fi luate masuri impotriva parintilor...:)

P.S.Sora dvs. ar putea sa nasca in orice moment...de aceea cred ca prioritar ar fi sa va indreptati atentia asupra acestui aspect.Restul, sunt amanunte...Oricum cred ca spitalul unde va naste va sesiza Autoritatea tutelara ca mama este minora...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Cel mai bine? POate ca ar fi sa se trezeasca parintii dv.
Inteleg ca stati impreuna, dar cine sta cu voi? Vreun parinte, ceva? Tatal? Nimeni?? :stunned:
Indicat ar fi ca sora dv. sa se adreseze protectiei copilui, poate obtine de acolo ajutor si consiliere psihologica... NU cunosc speta si cum s-a ajuns in acest caz ca un copil sa faca alt copil... dar...
Nu conteaza nici ce se intampla in procesul de divort, va fi alertata protectia copilului oricum de spital, de starea civila... si nu e un lucru rau, asta nu inseamna ca i se va intampla ceva rau surorii dv., doar ca va beneficia de niscai indrumari si consilieri, atat...
Sincer, m-a dat putintel peste cap mesajul dv., am sentimente tari si amestecate, ma scuzati daca tonul meu arata vreo incrancenare, nu este imic la adresa dv. sau a surorii, ca sa stiti... doar ca sunt socata.
Dv. ce varsta aveti? In afara de mama, mai traiti din alte venituri? Munceste cineva? Sora?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor catre tata baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)