Sunt separata de sotul meu, adica avem domicilii separate din cauza violentei sale.Casa in care am locuit impreuna era construita inainte de casatorie, imbunatatiri prea mari nu au existat pentru ca el nu a lucrat o perioada de opt ani, timp in care eu a trebuit sa-l intretin pe el si minorul rezultat din casatorie.Exista cateva bunuri obtinute in timpul casatoriei , inclusiv o masina pe care a vandut-o singur .
In cartea funciara sunt trecuta si eu, de la inceputul casatoriei, adica de 16 ani.
Inca nu am divortat, dar in urma separarii am cerut in instanta stabilirea domiciliului copilului si am o hotarare judecatoreasca de incredintare spre crestere si educare.
Anul acesta, in urma implinirii varstei de 14 ani a copilului si a necesitatii de a avea o carte de identitate am fost de acord ca acesta sa isi stabileasca domiciliul la sot, desi locuieste in continuare cu mine si sotul imi plateste pensie de intretinere.
Din discutiile de pe forum, am observat ca in cazul unui partaj, casa nu ar intra in masa partajabila.Este adevarat,nu as castiga nimic din casa?
Dar in cazul decesului sotului, ce oportunitati as avea , ce sanse , ce cota as avea la masa succesorala ?Mentionez ca sotul ar avea inca doi mostenitori, minorul rezultat din casatoria noastra si un alt copil, major, dar caruia inca ii plateste pensie de intretinere, rezultat dintr-o alta casatorie a sa.
Cel mai recent răspuns:
gabriela68ful , utilizator
09:38, 20 Aprilie 2012