Prietena mea a ramas unic proprietar al unei garsoniere dupa moartea sotului ei. Are doi copii care au renuntat la drepturile lor in urma succesiunii. Deoarece numai unul din copii a paticipat cu bani si la ingrijirea sotului, iar acum o intretine efectiv (ea avand o pensie foarte mica), dorinta ei ar fi sa-i lase acestui copil garsoniera. Prin ce act ar putea (daca e posibil) sa faca acest lucru? Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a ne oferi o solutie perfecta.
Printr-un contract de intretinere ar fi posibil.De altfel, inteleg ca acest fiu isi si intretine mama.Contractul de intretinere presupune ca in schimbul intretinerii mamei, fiul va primi imobilul in proprietate, dupa decesul mamei.
In proprietate deplina , fiindca daca fiul nu-si indeplineste obligatia asumata , creditoarea intretinerii ar putea solicita desfiintarea actului si repunerea in situatia anterioara .
Totusi, cred ati inteles ce am vrut sa spun.
Contractul de intretinere este actul potrivit si care nu ar putea fi atacat cu succes, cata vreme debitorul intretinerii si-a indeplinit obligatiile asumate, si , in consecinta, creditoarea intretinerii nu a cerut rezilierea .
Spre deosebire de acest contract, atat donatia cat si testamentul , sunt acte care pot fi atacate de catre mostenitorii rezervatari, pe considerentul incalcarii rezervei lor succesorale.
Divort-partaj
saiadi
sunt in divort avem impreuna un fiu de 20 ani,vreau sa stiu daca putem semna un act prin care sa lasam apartamentul fiului nostru,si numai lui.eu mai am un ... (vezi toată discuția)