avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune reducere salariu baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune reducere salariu baza

Buna ziua.
Am un salariat care are salariul de baza minim pt studii medii(aplicam coeficientii din vechiul CCM) adica 840 lei. Pt o luna va primi ca sanctiune pt o abatere reducerea salariului de baza cu 10%. In acest caz noul lui salariul va fi sub cel minim pt studii medii (avem CCM la nivel de unitate) 756 lei. E corect asa? Inregistrez noul salariu si in Revisal?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 14:08, 9 Octombrie 2012
Da, este corect ... este o sanctiune disciplinara care reduce salariul de baza , chiar daca acesta va fi temporar sub minimum prevazut de ccm ....
Va multumesc
se inregistreaza in revisal sanctiunea disciplinara de reducere a salariului?
Fiind vorba despre o modificare a salariului de baza , consider ca se inregistreaza in REVISAL.
dar OUG 200/2011 prevede - Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)—g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Decizile de sanctionare nu sunt prevazute la exceptii.
intrebarea mea este - in baza carei obligatii legale se face aceasta inregistrare a sanctiunii in Revisal?

Alte discuții în legătură

Revisal MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: \\"Am un salariat caruia i s-a aplicat sanctiunea disciplinara: reducerea salariului cu 10 % pe ... (vezi toată discuția)
Art 248 alin 1 lit b din codul muncii si revisalul gianinatoma gianinatoma Buna ziua, Daca un salariat are decizie de retrogradare din functie, conf art 248 alin 1 lit b din codul muncii, scaderea salariului asociata retrogradarii se ... (vezi toată discuția)
Revisal MariaRamona MariaRamona In urma cercetarii disciplinare prealabile, un salariat a fost sanctionat cu diminuarea cu 10 % a salariului de baza. Decizia de sanctionare, care stabileste ... (vezi toată discuția)