avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: "Am un salariat caruia i s-a aplicat sanctiunea disciplinara: reducerea salariului cu 10 % pe 3 luni. Cum se introduce aceasta in Revisal si in cat timp de la emiterea deciziei de sanctionare?"

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 28 August 2012
Aceasta se poate introduce ca modificare a salariului de baza .. termenul ar fi cel prevazut in art.4 alin.2 din HG nr.500/2011.
Va multumesc pt raspuns!
As mai avea o intrebare, daca ma puteti ajuta: unui salariat i se poate aplica sanctiunea disciplinara: reducerea salariului cu 10% daca nu a avut loc o cercetare disciplinara in prealabil, ci doar un proces-verbal si o nota explicativa a salariatului in care-si recunoaste fapta?
In afara de avertisment, celelalte sanctiuni disciplinare prevazute in Codul Muncii nu se pot aplica fara a se efectua cercetarea disciplinara prealabila .. in caz contrar, sanctiunea este nulitatea absoluta a deciziei de sanctionare.

Art.251 C.mun.
1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
...

art.248 C.mun.:
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris Florescu Madalina Florescu Madalina Este posibila sanctionarea unui salariat cu avertisment scris pentru neexecutarea sarcinilor, fara o cercetare disciplinara? (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara victor11 victor11 Buna ziua. Se poate sanctiona un angajat, in urma unei abateri disciplinare fara ca acesta sa fie audiat de comisia de disciplina ? Exemplu : angajatul ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - aplicarea sanctiunii avertismentului alinaleu70 alinaleu70 Buna seara. Va rog spuneti-mi daca un avertisment scris se poate da fara nici o actiune in prealabil, scrie doar ca se autosesizeaza seful ierarhic superior; ... (vezi toată discuția)