Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: "Am un salariat caruia i s-a aplicat sanctiunea disciplinara: reducerea salariului cu 10 % pe 3 luni. Cum se introduce aceasta in Revisal si in cat timp de la emiterea deciziei de sanctionare?"
Va multumesc pt raspuns!
As mai avea o intrebare, daca ma puteti ajuta: unui salariat i se poate aplica sanctiunea disciplinara: reducerea salariului cu 10% daca nu a avut loc o cercetare disciplinara in prealabil, ci doar un proces-verbal si o nota explicativa a salariatului in care-si recunoaste fapta?
In afara de avertisment, celelalte sanctiuni disciplinare prevazute in Codul Muncii nu se pot aplica fara a se efectua cercetarea disciplinara prealabila .. in caz contrar, sanctiunea este nulitatea absoluta a deciziei de sanctionare.
Art.251 C.mun.
1) Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia celei prevazute la art. 248 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.
...
art.248 C.mun.:
(1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
a) avertismentul scris;
....