avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contract ichiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contract ichiriere

Intrebare: un contract de inchiriere intre o persoana fizica si o entitate juridica neinregistrat la finante poate fi considerat nul? Este vorba despre inchirierea unui teren. In cazul unui control de la finante la persoana juridica in cauza, ce pot pati eu(eu fiind propietarul "potential evazionist")? Impozitul este cel unic, 16 procente din suma incasata lunar?
multumesc
Cel mai recent răspuns: eugendavid , utilizator 12:52, 20 Aprilie 2012
Faptul ca dumneavoastra nu l-ati declarat la administratia financiara nu inseamna ca e nul. Impozitul de 16% se aplica la venitul net adica din ce incasati lunar scadeti 25% si la restul aplicati procentul de impozit de 16%.
multumesc mult pentru raspuns. Totusi nu stiu ceva, de ce trebuie sa scad intai cei 25%, iar abia dupa se calculeaza ce dau la stat? Ce patesc daca ma prind ca n-am declarat la stat respectivul contract?
multumiri
ART. 62 Stabilirea venitului net anual din cedarea folosinţei bunurilor
......
(2) Venitul net din cedarea folosinţei bunurilor se stabileşte prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut.
Textul integral al legii codului fiscal il aveti la adresa [ link extern ]
Dumneavoastra declarati toata suma pe care o primiti lunar dar procedura de calcul e cea prezentata anterior.
multumesc, imi este f utila aceasta informatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit aferent veniturilor din chirii gabi_br.ro gabi_br.ro Buna ziua.Multumesc intai pentru raspusurile primite pana acum si va rog sa ma mai ajutati inca odata.Ma intereseaza sa aflu ce impozit se plateste aferent ... (vezi toată discuția)
... cum se calculeaza venitul net ? ContSters100655 ContSters100655 buna ziua ! va rog , lamuriti-ma : 1.obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor [contract inchiriere pe perioada 01.09.2009 - 31.12.2009, lunar 330 ron ... (vezi toată discuția)
Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)