buna ziua,
as dori si eu cateva pareri ale persoanelor care cunosc legea...
situatia mea sta in felul urmator : in anul 2008 am cumparat o masina cu motor foarte mare al carei impozit la primarie era de 700 ron/an masina este Ford Siera foarte veche. am incercat sa inscriu masina pe numele meu la 2 luni dupa ce am cumparat-o, pentru asta a trebuit inainte sa o inscriu la Primaria din comuna. nu am reusit sa inscriu masina din diverse motive motiv pentru care am instrainat-o cu act de vanzare-cumparare 3 luni mai tarziu. la momentul acela numi-am dat seama ca trebuie sa merg la primarie sa o scot ca sa nu platesc impozit. acum dupa 4 ani am primit o instiintare de la Casa de Pensii ca mi-a fost blocat contul in care primeam postnatalul in procent de 100% pentru neplata impozitului. mentionez ca acesti bani adica 600 ron sunt singurul meu venit in conditiile in care am in intretinere 3 copii de varstele 8 ani, 2 ani, 1 ani si sotia care nu lucreaza. am specificat mai sus acei 600 ron erau singurul meu venit, in afara de alocatiile copiilor pe care inca nu mi-au pus oprire.
am mers la primarie cu actul de vanzare-cumparare prin care arat instrainarea masini la 3 luni dupa inscrierea la primarie insa de acolo mi s-a spus ca nu exista decat solutia sa platesc suma de 3500 ron (total impzit din 2008 pana azi).
-acum intreb daca stie cineva cum pot rezolva situatia fara sa platesc, pentru ca oricum nu am de unde..
- a doua intrebare este daca este legal sa mi se opreasca intreaga suma de 600 ron postnatal in situatia mea, fiind singurul venit intr=o familie cu 3 copii minori, credeti ca daca dau pe cineva in judecata am sanse sa castig si daca da atunci am sa cer si daune morale pentru ca mi s-au inbolnavit copii!!!
Multumesc, astept parerile celor care s-au confruntata cu asa ceva sau a expertilor in domeniu.
o zi placuta!
Faptul ca v-a fost blocata indemnizatia este legal, statul practica astfel de practici pentru compensarea platii impozitelor, aceasta blocare poate ava o durata de 5 luni, ati avut noroc ca nu v-au blocat si alocatiile copiilor. La prima intrebare nu am deocamdata un raspuns dar daca voi afla ceva voi reveni cu unul.
Greseala dvs. este ca nu ati radiat-o din evidentele primariei, legal autoturismul va apartine si trebuie sa platiti impozit pe proprietate. Nu aveti cum sa nu platiti deoarece era obligatia dvs. sa o radiati din evidentele legale. O varianta ar fi sa plateasca proprietarul actual al autoturismului, daca il mai gasiti. Chiar daca faceti dovada ca autoturismul a fost vandut, autoritatea locala obliga persoana pe numele caruia este inscris bunul sa plateasca impozitul aferent.
1-In situatia mentionata in care dvs ati instrainat autovehiculul dar nu ati finalizat si procedura de radiere de pe rolul dvs ,este temeinica masura de impunere a obligatiilor aferente autoturism in evidenta
Art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala,republicat,care reglementeaza ordinea de stingere a datoriilor ,precizeaza ca "initial se achita amenzi,taxe impozite aflate in urmarire si ulterior ,obligatiile fiscale curente "
2-In situatia mentionata nu se justifica efortul ,pentru eventuala actiune in instanta
Constientizati ca situatia cu care va confruntati se datoreaza exclusiv lipsei dvs de interes si de responsabilitate pentru radierea autoturismului de pe rolul dvs fiscal,demers si obligatie care va apartine in exclusivitate
Fiscal auto
D.Ionut
Buna seara
Am cumparat un autoturism in 2016,am facut un contract de vanzare cumparare si mi a zis ca el nu este proprietarul dar fiscalu il aduce a doua ... (vezi toată discuția)