avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore lucrate in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore lucrate in weekend

lucrez in timpul saptamanii in ture de cate 12, 5 ore cate doua sau trei zile consecutiv dupa care primesc doua sau trei zile libere iar o sambata pe luna lucrez 8 ore. la salariu aceste 8 ore, spun sefii mei, se dubleaza dar la calculul efectiv al acestora, la nr de ore lucrate in total in cursul lunii, aceste ore nu se dubleaza. ele se adauga la nivel de 8 ore! spuneti-mi va rog cum este posibil asa ceva? care este articolul din CM in care se face referire la acest aspect? pentru mine, nu are logica sa dublezi orele de sambata la salariu dar sa nu le dublezi la nr de ore lucrate in total pe o luna!
va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:29, 20 Aprilie 2012
Art. 137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
...

Asadar, sporul pentru munca in week-end trebuie sa fie stipulat in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia... Codul Muncii nu se refera la niciun cuantum al acestuia.

Codul Muncii nu se refera la nicio dublare a numarului de ore lucrate si nici la modul de calcul a acestora per luna.
programul lunii aprilie a fost urmatorul:
3 aprilie-12,5 ore
4 aprilie-10 ore
5 aprilie-12,5 ore
6, 7, 8 liber
9-13 medical, cred, 8 ore pe fiecare zi
14-17 liber
18 aprilie-12,5 ore
19 aprilie-12,5 ore
20, 21, 22, liber
23 aprilie 12,5 ore
25 aprilie-12,5 ore
27 aprilie-12,5 ore
28 aprilie-8 ore
29 aprilie-liber
30 aprilie-12, 5 ore.
cate ore fac dupa calculul dumneavoastra?
Calculul meu da 118 ore lucrate ...
adaugat la aceste ore, cele din concediul medical, pentru ca si ele se calculeaza la salariu, ar fi 158. cinci zile cm cu cate 8 ore pe zi, pentru ca pontajul nostru nu se intocmeste conform orelor lucrate efectiv in ture, ci cu cate 8 ore pe zi dar sefa mea mi-a calculat la nr total de ore 155, 5...adica a adunat la cele 118 trei ture de 12, 5 ore, asa cum ar fi trebuit sa lucrez, daca as fi fost la serviciu.
dar, freeelis, cum se poate justifica adunarea celor 8 ore dublate la salariu iar in Revisal sa apar cu 8 ore, nedublate? ceea ce este trecut ca nr de ore in statul de plata si pe fluturasul de salariu nu coincide cu pontajul!
si-apoi, aceea sambata se dubleaza dupa cum spune ea la salariu dar nu ar trebui sa mi se dea un liber pentru ea avand in vedere ca mi s-a luat o zi libera din cele doua privind repausul saptamanal?
si dupa tura de 12,5 ore nu ar trebui sa am 24 ore liber? eu nu vreau cate trei sau patru zile libere consecutiv pentru ca in cele doua sau trei zile lucrate cu cate 12, 5 ore, sunt terminata! ajung seara la 10.30 acasa, mananc si ma culc, iar de dormit nu reusesc sa dorm mai mult de 3-4 ore! deci, acele zile libere consecutiv in nr mare, nu-mi ajuta.
Nu sunt contabil de meserie, dar zilele de concediu medical nu pot fi adaugate la zile lucratoare ...

Dupa un program de munca de 12 ore, potrivit codului muncii, trebuia sa aveti liber 24 de ore.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare lumifatu lumifatu pentru ca in timpul saptamanii lucrez cate 6 ore pe zi de luni pana vineri, rezulta un total de 30 de ore iar angajatorul ne cheama o zi, dpua pe saptamana ... (vezi toată discuția)
Neplata ore suplimentare LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, tocmai m-am angajat, mai precis in ianuarie 2013 la o multinationala si m-am si trezit cu surprize neplacute la salariul de pe luna ... (vezi toată discuția)
Dupa cate ture lucrate continuu, se dau liberele Elisaaa Elisaaa Buna ziua! Lucrez intr-un spital in ture,( 8 h /zi ) dupa cate zile lucrate consecutiv avem dreptul la liber? Dupa cate ore lucrate avem dreptul sa ne ... (vezi toată discuția)