avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore lucrate in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore lucrate in weekend

lucrez in timpul saptamanii in ture de cate 12, 5 ore cate doua sau trei zile consecutiv dupa care primesc doua sau trei zile libere iar o sambata pe luna lucrez 8 ore. la salariu aceste 8 ore, spun sefii mei, se dubleaza dar la calculul efectiv al acestora, la nr de ore lucrate in total in cursul lunii, aceste ore nu se dubleaza. ele se adauga la nivel de 8 ore! spuneti-mi va rog cum este posibil asa ceva? care este articolul din CM in care se face referire la acest aspect? pentru mine, nu are logica sa dublezi orele de sambata la salariu dar sa nu le dublezi la nr de ore lucrate in total pe o luna!
va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:29, 20 Aprilie 2012
lumifatu a scris:

....o sambata pe luna lucrez 8 ore. la salariu aceste 8 ore, spun sefii mei, se dubleaza dar la calculul efectiv al acestora, la nr de ore lucrate in total in cursul lunii, aceste ore nu se dubleaza. ele se adauga la nivel de 8 ore! spuneti-mi va rog cum este posibil asa ceva?

Nu este nimic gresit , nu puteti sa fiti pontata decat cu nr. de ore efectiv prestate,rationamentul este doar unul impropriu si din nefericire des uzitat in practica calculului salarial,din motive de usurare a calculului.Despre ce este vorba?
Asadar, lucrati 8 ore sambata,acestea se ponteaza ca atare,respectiv 8 ore.Orele astfel prestate si pontate, corect ar trebui platite cu un tarif orar de 200% .,ceea ce inseamna dublu.
La dvs.va ponteaza corect 8 ore,dar in loc sa aplice tariful dublu la aceste ore,dubleaza nr. de ore ,calculandu-le la la un tarif normal,100%.
De ex. la un sal. de 700lei,tariful mediu orar fiind de 4,13lei, tarif 200% inseamna 8,26,adica cele 8 ore se plateasc 8,26x8=66lei
In loc de acest rationament,se foloseste dublarea orelor ,dar calculate cu tariful normal de 100%,adica 4,13x16=66lei
In concluzie,asa zisa "dublare" este doar un "artificiu de calcul "si nu influenteaza cu nimic nici suma cuvenita si nici evidenta nr. de ore prestate lunar....

Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare lumifatu lumifatu pentru ca in timpul saptamanii lucrez cate 6 ore pe zi de luni pana vineri, rezulta un total de 30 de ore iar angajatorul ne cheama o zi, dpua pe saptamana ... (vezi toată discuția)
Neplata ore suplimentare LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua, tocmai m-am angajat, mai precis in ianuarie 2013 la o multinationala si m-am si trezit cu surprize neplacute la salariul de pe luna ... (vezi toată discuția)
Dupa cate ture lucrate continuu, se dau liberele Elisaaa Elisaaa Buna ziua! Lucrez intr-un spital in ture,( 8 h /zi ) dupa cate zile lucrate consecutiv avem dreptul la liber? Dupa cate ore lucrate avem dreptul sa ne ... (vezi toată discuția)