avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procedura penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procedura penala

Buna ziua,

Am si o speta, intr-un dosar de delapidare si evaziune fiscala procurorul a cerut expertiza financiar contabila, intre timp societatea a fost bagata in faliment de catre administrator care a predat actele contabile unui lichidator judiciar care are si calitatea de avocat. Politia si procuratura au facut 3 cereri catre lichidator pentru a pune actele contabile la dispozitia organelor de ancheta, acesta refuzand sistematic. Este si o incheiere de sedinta a completului care judeca falimentul care-i pune in vedere administratorului judiciar sa puna la dispozitie actele contabile anchetatorilor.
Precizez ca procuratura este de pe langa judecatorie.
Acum procurorul si ofiterul de caz spun ca ei nu au puterea sa certeze un avocat, ci doar curtea de apel.
Intrebarea mea este daca exista un text de lege in codul de procedura penala prin care ofiterul de caz poate sa faca un referat pentru ai forta mana procurorului de a cere mandat de ridicare silita a documentelor?
Daca este, va rog sa-mi precizati care?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:04, 20 Aprilie 2012
Are multe variante la indemana daca vrea: perchezitie,ridicare inscrisuri,sechestru, iinculpare pentru favorizarea infractorului, etc, evident, cu trimitere la Parchetul competent, daca se apreciaza ca el trebuie cercetat ca avocat si nu ca administrator judiciar :)
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
Silvia Renate Mihai , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe bunurile unei societati in insolventa misu_oo1 misu_oo1 dak firma se afla in insolventa si are datorii doar catre ANAF ,se poate pune sechestru pe bunurile firmei dak aceasta se duce si achita catre ANAF fara a mai ... (vezi toată discuția)
Obligatie denunt? Bibliotecaru Bibliotecaru Firma este furata sistematic de contabila care isi suplimenteaza cardul de salarii cu sume pe care ulterior le inregistreaza pe diverse capitole de ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face ? daponte stefan daponte stefan Aceeasi rugaminte am postat-o pe sectiunea recuperari creante , insa nu am primit nici un raspuns , poate datorita faptului ca nu mai sunt solutii (ceea ce nu ... (vezi toată discuția)