avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe teren intravilan agricol se poate construi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe teren intravilan agricol se poate construi?

pe terenul intravilan agricol se poate construi o casa? multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:13, 25 Aprilie 2012
Nu, pe terenul pe care urmeaza sa construiti o cladire trebuie sa fie in intravilanul localitatii si in categoria de folosinta :"curti constructii".
Se poate realiza constructie industriala.
Puteti construi dupa ce scoateti terenul din circuitul agricol. Mergeti la OCPI si dansii va vor da toate datele pe care le solicitati, dar dupa ce obtineti certificatul de urbanism emis de catre autoritatea publica unde aveti dvs. terenul respectiv.
Se poate construi o anexa agricola care seamana la fel de bine cu o casa
Conform Regulamentului general de urbanism din 27.06.1996 - republicat in M.Of. 856/27.11.2002 , la Cap II din anexa 1 :
[ link extern ]


Art. 4: Terenuri agricole din intravilan
(1)Autorizarea executării construcţiilor pe terenurile agricole din intravilan este permisă pentru toate tipurile de construcţii şi amenajări specifice localităţilor, cu respectarea condiţiilor impuse de lege şi de prezentul regulament.
(2)De asemenea, autorizarea prevăzută la alin. (1) se face cu respectarea normelor stabilite de consiliile locale pentru ocuparea raţională a terenurilor şi pentru realizarea următoarelor obiective:
a)completarea zonelor centrale, potrivit condiţiilor urbanistice specifice impuse de caracterul zonei, având prioritate instituţiile publice, precum şi serviciile de interes general;
b)valorificarea terenurilor din zonele echipate cu reţele tehnico-edilitare;
c)amplasarea construcţiilor, amenajărilor şi lucrărilor tehnico-edilitare aferente acestora în ansambluri compacte.
(3)Prin autorizaţia de construire, terenurile agricole din intravilan se scot din circuitul agricol, temporar sau definitiv, conform legii.

Puteti solicita la primarie , in certificatul de urbanism scoaterea din circuitul agricol doar a suprafetei de teren pe care vreti sa construiti: casa , anexe si nu a intregii suprafete de teren(parcela) pe care o detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate construi pe orice teren intravilan? kpas2005 kpas2005 se poate construi pe orice teren intravilan?multumesc. (vezi toată discuția)
Se poate transforma un teren intravilan agricol in intravilan constructii? mlgeorgescu8 mlgeorgescu8 Vreau sa cumpar un teren sa imi contruiesc o casuta ( aprox 150mp), numai parter, dar terenul este mentionat in extrasul de carte funciare ca fiind intravilan ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan agricol - zona verde v1a 120705 120705 Buna ziua, dragi colegi, ma confrunt cu urmatoarea problema: detin un teren in sectorul 3, Drumul Lunca Cetatii 12-20, pe care m-am decis sa il vand. Mergand ... (vezi toată discuția)