avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto pe trecerea de pietoni - problema RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto pe trecerea de pietoni - problema RCA

Buna Ziua ,
Ma lovit un individ din spate pe trecerea de pietoni , normal a fost vina lui dar acesta zicea ca e vina mea si a chemat politia , cand a ajuns politia pe mine ma declarat nevinovat si pe el vinovat + amenda.

Eu am luat asigurarea de la el am facut o parte din dosar dar nu vor sa-l trimita la Bucuresti pana nu vine si vinovatul dar din pacate acesta nu vrea sa se prezinte la asigurator ca sa completeze actele si sa faca poze la masina lui.

Eu acuma pe cine trebuie sa dau in judecata?
trebuie chemati in judecata soferul vinovat si asiguratorul acestuia.
matahachiro a scris:

trebuie chemati in judecata soferul vinovat si asiguratorul acestuia.

Pe asigurator de ce sa-l chemati in judecata? Asiguratorul nu poate sa intocmeasca dosarul din cauza conducatorului auto vinovat care nu vrea sa se prezinte la societatea de asigurare. Chemati in judecata pe conducatorul auto vinovat de producerea accidentului. Asiguratorul va fi chemat in garantie.

Multumesc de raspuns
in orice dosar cu evenimente rutiere se introduce in cauza si asiguratorul. este o cerinta legala, daca partea nu o va face, instanta din oficiu va dispune introducerea in cauza a asiguratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca - investigatie privin producerea accidentului Mikutzu Mikutzu Buna ziua, Am o intrebare referitoare la desfasurarea unei investigatii privind producerea unui accident, investigatie pe care asiguratorul are dreptul sa o ... (vezi toată discuția)
Accident circulație pe trecerea de pietoni - parte vatamata, recuperare daune rrobi rrobi Bună ziua! Aș dori să mă lamuriți în legătură cu o speță: - aflându-mă pe trecerea de pietoni angajat în traversare pe culoarea verde ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, vatamare corporala silviuradu silviuradu Buna seara,acum aproximativ 2 ani unchiul meu a fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni in fata sediului central BCR Ploiesti,A fost urcat in masina si ... (vezi toată discuția)