Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu un model de programare colectiva a concediului de odihna?
Eu am facut o decizie interna prin care am stabilit ca toti angajatii, isi vor efectua concediul de odihna in perioada decembrie-martie, respectiv iunie-august, insa nu i-am nominalizat sau impartit pe grupe. Am procedat corect sau trebuia facut altfel?
Art. 148 din Codul muncii,
alin (1) : Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale.
alin (2) Prin programările colective se pot stabili perioade deconcediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de muncă.
Eu am dedus de aici ca nu am nevoie de semnaturile angajatilor pt o programare colectiva, iar perioada in care acestia pot sa-si efectueze CO fiind mai mare de 3 luni, am considerat ca ar fi suficient sa stabilesc pt toata lumea aceeasi perioada de 4 luni (de ex din dec pana in martie), deci n-ar mai fi cazul sa nominalizez cand pt toata lumea e la fel
Acea decizie paote fi contestata in instanta, daca se constata ca nu a existat consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale.
Legea nu da dreptul angajatorului de a face el astfel de programari , in conditiile in care un salariat doreste programare individuala ...