avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... programare colectiva concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

programare colectiva concediu de odihna

Buna ziua.
Ma poate ajuta cineva cu un model de programare colectiva a concediului de odihna?
Eu am facut o decizie interna prin care am stabilit ca toti angajatii, isi vor efectua concediul de odihna in perioada decembrie-martie, respectiv iunie-august, insa nu i-am nominalizat sau impartit pe grupe. Am procedat corect sau trebuia facut altfel?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 20 Aprilie 2012
Intocmiti un tabel cu urmatoarele coloane
nr. crt
numele si prenumele
cnp
luna programarii
nr zile co
semnatura

Vedeti daca va ajuta acest link
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Art. 148 din Codul muncii,
alin (1) : Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale.
alin (2) Prin programările colective se pot stabili perioade deconcediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de muncă.
Eu am dedus de aici ca nu am nevoie de semnaturile angajatilor pt o programare colectiva, iar perioada in care acestia pot sa-si efectueze CO fiind mai mare de 3 luni, am considerat ca ar fi suficient sa stabilesc pt toata lumea aceeasi perioada de 4 luni (de ex din dec pana in martie), deci n-ar mai fi cazul sa nominalizez cand pt toata lumea e la fel
Acea decizie paote fi contestata in instanta, daca se constata ca nu a existat consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale.

Legea nu da dreptul angajatorului de a face el astfel de programari , in conditiile in care un salariat doreste programare individuala ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna marcusdedu marcusdedu Buna ziua Lucrez intrun hipermarket cu renume pot spune deoarece asa lau ales clientii Doresc daca se poate sa ma ajutati in legatura cu o dilema Conform ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna valibucur1974 valibucur1974 angajatorul ma poate obliga sa imi iau concediu de odihna intr-o anumita perioada din an, in conditiile in care eu nu doresc? (vezi toată discuția)