avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - cum pot lua cunostinta de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - cum pot lua cunostinta de probele din dosar?

Am facut plangere contravetionala impotriva PV depasire viteza. Plangerea este facuta in alt oras decat cel de resedinta astfel ca am cerut judecarea in lipsa.
IPJ a depus intampinare la dosar ce contine: raportul agentului, copie atestat operator radar, copie buletin verificare metrologica si proba video pe un CD sigilat.
Care este procedura pentru a consulta probele si in special CD-ul, inainte de termen (il pot vedea la judecatorie sau trebuie sa vin eu cu vreun laptop)? Pot cere sa mi se trimita prin posta copii?
In citatie (venita dupa cel de al doilea termen, cand IPJ a depus probele) mai scrie asa: "In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa".
Cum intocmesc acel inscris, gasesc pe undeva un model?
Cererea mea de judecata in lipsa este valabila la orice termen de judecata? Fiind din alta localitate, s-ar putea sa nu ajung sa consult probele (adica sa am de ce sau nu sa trimit sau nu acel inscris), atunci este vreo problema daca nu ajung nici la termenul de judecata? Stiu ca este recomandabil, dar intreb pentru orice eventualitate.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:30, 20 Aprilie 2012
Inainte cu 5 zile de termenul de judecata,solicitati la arhiva instantei dosarul pentru studiu
Legal nu exista posibilitatea comunicarii prin posta de copii ale documentelor din dosar
Interesul dvs este sa participati la sedinta de judecata tocmai pentru a va sustine si a va apara punctul de vedere ,eventual a combate precizarile/intampinarea partii adverse
Model intampinare gasiti pe diferite site-uri,urmand a o personaliza cu datele din speta dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis de conducere pentru 30 de zile ihtis ihtis am condus autoturismul personal si am depasit masina de politie (mergea pe acelasi de mers cu mine), in localitate(aveam viteza maxim 80 km-h şi poliţia avea ... (vezi toată discuția)
Anulare amenda radar +aspecte procedurale stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m speta: la data de 22.07.2009, am fost sanctionat contraventional pentru ca as fi circulat cu viteza de 120 km/h, in afara localitatii, pe raza localitatii ... (vezi toată discuția)
Am contestat in istanta suspendarea permisului de conducere! ApologetX ApologetX Buna ziua, Am sa va povestesc pe scurt ce sa intamplat: In luna Mai 2010 un agent al IPJ Timis mi-a luat permisul pe motiv ca nu am dat prioritate la un ... (vezi toată discuția)