avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Droguri canabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Droguri canabis

Am fost prins cu 1 prieten de diicot am fost bagat la categoria complice la trafic de canabis .Ce sanse am sa imi iau cu suspendare? si cam cat ar fi? acuma sunt in libertate .Va rog frumos sa imi raspunda cineva .va multumesc :((:((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: THC , utilizator 02:32, 25 Aprilie 2012
.Potrivit art.26 C.pen. “Complice este persoana care, cu intenţie, înlesneşte sau ajutã în orice mod la sãvârşirea unei fapte prevãzute de legea penalã. Este de asemenea complice persoana care promite, înainte sau în timpul sãvârşirii faptei, cã va tãinui bunurile provenite din aceasta sau cã va favoriza pe fãptuitor, chiar dacã dupa sãvârşirea faptei promisiunea nu este îndeplinitã”.
2.Potrivit art.1-10 şi art.16 din Legea nr.143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri “Art. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Art. 3
(1) Introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul de droguri de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.
Art. 4
Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 5 ani.
Art. 5
Punerea la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unui local, a unei locuinte sau a oricarui alt loc amenajat, in care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 5 ani si interzicerea unor drepturi.
Art. 6
(1) Prescrierea drogurilor de mare risc, cu intentie, de catre medic, fara ca aceasta sa fie necesara din punct de vedere medical, se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 5 ani.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si eliberarea sau obtinerea, cu intentie, de droguri de mare risc, pe baza unei retete medicale prescrise in conditiile prevazute la alin. (1) sau a unei retete medicale falsificate.
Art. 7
Administrarea de droguri de mare risc unei persoane, in afara conditiilor legale, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani.
Art. 8
Furnizarea, in vederea consumului, de inhalanti chimici toxici unui minor se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
Art. 9
Producerea, fabricarea, importul, exportul, oferirea, vanzarea, transportul, livrarea cu orice titlu, trimiterea, procurarea, cumpararea sau detinerea de precursori, echipamente ori materiale, in scopul utilizarii lor la cultivarea, producerea sau fabricarea ilicita de droguri de mare risc, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.
Art. 16
Persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute la art. 2-10, iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni legate de droguri beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege.
3.Având în vedere conţinutul sumar al textului postat, apreciez cã în funcţie de desfãşurarea cercetãrii şi de piesele existente la dosarul cauzei, veţi afla dacã veţi beneficia de o condamnare cu suspendare sau nu.

@THC - nice nick =D>
De principiu, nu prea poate fi vorba despre o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei in cazul traficului cu canabis insa individualizarea pedepsei depinde de mai multe elemente:
- antecedente
- existenta unor dovezi ca va castigati existenta din munca cinstita
- atitudinea in timpul procesului penal
- cantitatea de canabis
- daca a fost o singura fapta sau sunt mai multe, pe o durata lunga de timp
- s.a.m.d.
Aproape orice element care are legatura cu fapta sau cu persoana d-voastra poate fi folosit la individualizarea pedepsei, asa ca nimeni nu va poate raspunde la intrebarea daca veti primi o pedeapsa cu suspendare sau cu executare in regim de detentie decat daca cunoaste absolut toate elementele.
Da, raspunsul poate fi doar de principiu.
Aveti sanse la suspendare insa trebuie ca instanta sa fie lamurita foarte bine ca o pedeapsa cu suspendare este suficienta pentru indreptarea dvs.
In ziua de astazi au sanse la suspendare si cei care fac mic trafic cu droguri de mare risc daca sunt la prima abatere.
Unii primesc cu suspendare, altii primesc pedeapsa cu executare...
va multumesc frumos pentru raspunsuri....sunt la prima abatere...eu eram doar in compania unui prieten care vindea,amandoi am avut mandat de retinere pentru 24 insa eu am angajat 2 avocate care m-au scos in 5 ore..prietenul meu a ramas acolo impreuna cu sursa de la care lua.Dupa terminarea mandatului de retinere pt 24 de ore s-a emis alt mandat de data asta pe 29 de zile.Astept parerea vostra.Multumesc!
La ceilalti situatia este mult mai complicata decat in cazul dvs.
Din situatia expusa consider ca si un singur avocat se putea descurca la fel de bine in cazul dvs.
In ce a constat in concret complicitatea dvs. conform acuzarii?

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)
Consum droguri vaidelegilenoastre vaidelegilenoastre Buna ziua. Intrebarile mele ar fi multe,dar ma voi rezuma numai la cateva aspecte mai importante(pentru mine:) ) As dori sa aflu daca se face vreo diferenta ... (vezi toată discuția)