avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Droguri canabis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Droguri canabis

Am fost prins cu 1 prieten de diicot am fost bagat la categoria complice la trafic de canabis .Ce sanse am sa imi iau cu suspendare? si cam cat ar fi? acuma sunt in libertate .Va rog frumos sa imi raspunda cineva .va multumesc :((:((:((:((:((
Cel mai recent răspuns: THC , utilizator 02:32, 25 Aprilie 2012
In primul rand dvs nu doar "ati asistat". Din moment ce ati intermediat si mai aveati si bani asupra dvs din vanzarea drogurilor sunteti autor, nici macar complice.

Va sfatuiesc sa aveti in vedere cele prevazute de art 16 daca vreti o pedeapsa cu suspendare, altfel aveti toate sansele sa ajungeti in inchisoare, iar pedepsele nu sunt foarte mici.
THC a scris:

cantitate de canabis asupra mea nu sa gasit nimica ...dar sa gasit in schimb suma de 30 de lei care mi-a dat-o cumparatoru dupa ce a primit marfa ...gen ca sa imi iau ceva pt mine acei bani fiind de la diicot:(

Mie imi pare cu dus si intors situatia cu banii...
Daca bani i-au fost dati aiurea...nu poate fi autor deoarece nu a vandut...
Daca omul spune adevarul...evident...
Eu pe jumatate il cred.
De ce il cred pe jumatate ?
Pentru ca nu l-am luat la intrebari.Probabil ca procurorii stiu de ce a primit banii si de aceea este liber...
Accept aceasta posibilitate expusa de user.

[Editat, incalca 2.3 din Regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Userul a spus clar, avea asupra sa suma de bani dupa ce cumparatorul si-a primit marfa. Arestarea preventiva nu este obligatorie in cazul traficului de droguri, suma de bani este mica, probabil este echivalentul pt jumatate de gram si este un drog usor. Era putin absurd sa fie arestat in aceasta situatie.
Userul zice ( daca am inteles eu bine) ca a primit banii ca si spaga si nu pentru vanzare.
Ca un bacsis pentru ospatari ca sa fiu mai explicit.
Asadar, daca am inteles bine, nu poate fi chiar autor...dar...a fost si el prezent acolo...
Insa trebuie stiut exact ce este la dosar.
Cert este faptul ca in caz de flagrant pe trafic de droguri daca exista probe sunt arestati.
Adica in caz de flagrant nu ii cerceteaza in stare de liberate...

Sunt multi acuzati pe complicitate doar pentru faptul ca locuieste cu cineva si altcineva vinde de la el din casa droguri...( ca la magazin, ca sa intelegeti mai bine)
Este insa destul de discutabil acest aspect si practica este destul de oscilanta.
[Editat, incalca 2.3 din Regulament]
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Deci eu nu am vandut nimica.... prietenul meu ia adus marfa respectivului client dupa ce sa facut tranzactia clinentu el mi-a dat suma de 30 de lei sa imi iau ceva .
P.S. De la presedinte la golan avem dosar penal asta cam spune tot despre tara noastra draga si iubita;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de detinerea si consumul de canabis ContSters266778 ContSters266778 Buna ziua, Ce masuri se pot lua in cazul acuzatiei de detinere si consum de droguri (canabis) ? Care sunt cele mai lejere si care sunt cele mai aspre ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)
Consum droguri vaidelegilenoastre vaidelegilenoastre Buna ziua. Intrebarile mele ar fi multe,dar ma voi rezuma numai la cateva aspecte mai importante(pentru mine:) ) As dori sa aflu daca se face vreo diferenta ... (vezi toată discuția)