avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prima zi de infatisare. A trecut sau nu?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prima zi de infatisare. A trecut sau nu?

buna ziua,
Daca la primul termen de judecata, paratul a trimis intampinare, insa judecata s-a suspendat din cauza ca nu a fost solicitata judecata in lipsa si nici nu au fost platite taxele de timbru judiciar, se poate considera ca nu a trecut prima zi de infatisare?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 21 Aprilie 2012
Nu se poate aprecia ca nu a trecut prima zi de infatisare,deoarece la primul termen de judecata,instanta de judecata a constatat ca la dosar nu exista depuse documentele care sa ateste achitarea taxelor aferente actiunii
ynocentta a scris:

Nu se poate aprecia ca nu a trecut prima zi de infatisare,deoarece la primul termen de judecata,instanta de judecata a constatat ca la dosar nu exista depuse documentele care sa ateste achitarea taxelor aferente actiunii

corect. dar partile nu au putut pune concluzii, instanta suspendand judecata, din oficiu.
mersi
dcp a scris:

dar partile nu au putut pune concluzii, instanta suspendand judecata, din oficiu.

Partile nu puteau depune concluzii,in conditiile in care la dosar nu exista dovada achitarii obligatiilor necesare solutionarii cauzei-respectiv partea obligata la plata taxelor nu a inteles sa respecte procedura legala
Pentru identificarea momentului numit prima zi de infatisare se cer a fi indeplinite doua conditii :
-partile sa fi fost legal citate ;
-partile sa poata puna concluzii.

In primul rand, cred ca trebuia ridica exceptia netimbrarii si apoi sa se decida suspendarea litigiului ... instanta era in masura sa solicite reclamantului dovada platii taxelor judiciare si apoi sa treaca mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
Pot depune concluzii fara avocat? pot face adaugiri la cererea de chemare in judecata? Pavilion Pavilion Buna, am nevoie de ajutorul dvs. Am inregistrat o cerere de chemare in judecata pentru a obliga Directia Finantelor Publice si Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita / exceptie netimbrata karmagolden karmagolden buna ziua - in cazul in care ti-au respins o contestatie la executare fiindca s-a ridicat exceptia netimbrarii anticipate , adica inainte de prima infatisare, ... (vezi toată discuția)