casatorita cu un copil de 12 ani, in timpul casatoriei sa cumparat un apartament cu bani sotului meu,el lucra in Israel si trimitind bani in contul mameilui, mama lui la cumparat pe numele ei ,dupa o perioada mama lui ia facut donatie doar lui,dar noi eram casatoriti si copilul nascut el nu se afla in tara cand mama lui a cumparat apartamentul .Acum vreau sa divortam si doresc daca se poate sa-mi spuneti daca eu am dreptul la casa sau copilul meu?
in cazul in care el a schimbat contractul pentru ca eu sa nu am dreptul,mai am vreun drept?
VA MULTUMESC.
Desi legea prevede ca salariul sotilor se considera bunuri comune , iar bunurile dobandite in timpul casatoriei devin bunuri comune de la data dobandirii lor( acest din urma aspect era valabil pe vechea legislatie civila, acum, sotii pot opta pentru regimul matrimonial al separatiei de bunuri) , un imobil dobandit prin donatie doar de unuldintre soti, devine bunul propriu al sotului donatar.
Prin urmare, in cazul divortului, nu se va partaja acest imobil.
Copilul dvs. are dreptul de a-si mosteni tatal , in timpul vietii tatalui nu poate pretinde drepturi asupra bunurilor aflate in patrimoniul tatalui sau.
Ca sa incercati sa dovediti toate ,,manevrele,, care s-au efectuat de catre sot in complicitate cu mama acestuia, pentru ca imobilul sa-i revina doar lui, ar fi extrem de greu, chiar imposibil poate .
E foarte dificil de demonstrat manevrele sotului dvs., dar nu imposibil.
Eu zic ca daca aveti posibilitatea sa angajati un avocat bun sa incercati totusi. Dar va dura, procesul fiind foarte dur. Iar sansele de castig nu depasesc 50%.
Locuim in Italia,sa cumparat o casa acum 3 ani,dar este pe numele sotului,eu neavind un contract de munca,vreau sa cer si partajul acestei case.O pot face¨si daca am castig de cauza as dori sa stiu.VA MULTUMESC.