avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate neplatit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate neplatit

Am fost in concediu prenatal si post natal acum 2 ani si nu am primit banii se mai poate face ceva?cand se prescrie?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:29, 23 Aprilie 2012
Faceti imediat o sesizare la Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate.
Se poate actiona in instanta angajatorul respectiv,el avand calitatea de platitor pt. indemnizatiile de cm. Termenul este de 3 ani de la data naşterii dreptului.
se mai poate-n graba la CAS si.....ITM-ul teritorial
ITM-ul nu are nicio legatura cu neplata concediului medical ... OUG nr.158/2005 prevede expres urmatoarele:
ART. 47
2) Constituie contravenţii următoarele fapte, săvârşite prin încălcarea obligaţiilor
prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
.......

ART. 49
Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se
fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
Multumesc mult pentru raspuns. Cu stima STANCIU MARIANA

Alte discuții în legătură

Sume nerecuperate de la fnuass miruna82 miruna82 In perioada aprilie 2011- martie 2012 au fost depuse un numar de 9 cereri de restituire sume de recuperat pentru concedii medicale de la FNUASS.. pentru nici o ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical lylyana_25 lylyana_25 Am si eu o intrebare.Conform legislatiei se poate face ceva contra angajatorilor care nu platesc concediile medicale?eu sunt in concediu din februarie si nici ... (vezi toată discuția)
Concediu medical inca din prima zi dupa incheierea concediului pentru ingrijire copil pana la 2 ani NicoletaAbalasei NicoletaAbalasei Buna ziua, Sunt o mamica care incepand cu data de 29 sept ar trebui sa incep activitatea la locul de munca.pe 28 sept fetita mea implineste 2 ani.Nu am reusit ... (vezi toată discuția)