avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata concediu medical

Am si eu o intrebare.Conform legislatiei se poate face ceva contra angajatorilor care nu platesc concediile medicale?eu sunt in concediu din februarie si nici la aceasta data nu am primit nici un ban. Ce as putea sa fac sa mi recuperez banii?multumesc
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 23:44, 17 Mai 2010
1. Din OUG 158/2005:
Art. 47. - Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48. - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 2.500 lei (RON).
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2. Asadar adresati-va Casei de Asigurari de Sanatate pentru a ;lua masurile legale.
Ordinului MS 430/11.05.2010
Art. 82. - Indemnizatiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, in termen de 90 zile de la data la care beneficiarul era in drept sa le solicite. Cuantumul indemnizatiilor astfel solicitate se achita la nivelul cuvenit in perioada prevazuta in certificatul medical."
Eu zic sa va grabiti sa sesizati casa de asigurari de sanatate cum v-a invatat mai sus d/nul Valeriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata concediului medical yoyo_s2007 yoyo_s2007 sotia fratelui meu a nascut in luna august. Firma la care a lucrat a tot amanat-o pana acum cu plata concediului medical pre si post natal pe motiv ca nu i-a ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu medical d_cristina76 d_cristina76 buna ziua as vrea si eu sa stiu care ar fi motivele pentru care un angajator nu plateste concediu medical in conditiile in care acesta l-am dus la timp (vezi toată discuția)
Neplata concediului prenatal si postnatal ioanaalesia ioanaalesia Buna ziua! Spuneti-mi va rog ce pot sa fac daca angajatorul nu mi-a platit concediul prenatal si postnatal,lucrand la acesta o perioada de 1an si 3 luni,pana ... (vezi toată discuția)