avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata concediului prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata concediului prenatal si postnatal

Buna ziua! Spuneti-mi va rog ce pot sa fac daca angajatorul nu mi-a platit concediul prenatal si postnatal,lucrand la acesta o perioada de 1an si 3 luni,pana in momentul nasterii copilului.Concediul a fost platit de catre casa de asigurari si virat in contul firmei,angajatorul refuzand sa mi-l plateasca.Spuneti-mi va rog unde ma pot adresa?? Si ce pot sa fac??
Cel mai recent răspuns: ioanaalesia , utilizator 18:29, 25 Ianuarie 2010
Sesizarti Inspectoratul Teritorial de Munca.
1. Faceti o sesizare la Casa de Sanatate.
2. Iata ce spune OUG 158/2005:
Art. 47. - Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48. - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 2.500 lei (RON).
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
Va multumesc mult pentru sfaturi!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu Predoi oana Predoi oana sunt insarcinata in 8 Luni. Am intrat in concediu medical la 6luni jumate dupa prenatal. Angajatorul refuza sa imi plateasca atat madicalul cat si prenatalul. ... (vezi toată discuția)
Neplata o luna postnatal aleks_ro@yahoo.com aleks_ro@yahoo.com Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile pentru a-mi recupera ultimul salariu (ultima luna de postnatal).Nu mai vor cei de la firma sa mi-l mai dea.Daca ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical lylyana_25 lylyana_25 Am si eu o intrebare.Conform legislatiei se poate face ceva contra angajatorilor care nu platesc concediile medicale?eu sunt in concediu din februarie si nici ... (vezi toată discuția)