Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile pentru a-mi recupera ultimul salariu (ultima luna de postnatal).Nu mai vor cei de la firma sa mi-l mai dea.Daca apelez la fortele de munca ce acte trebuie sa depun.... , daca ii dau in judecata cat dureaza......care sunt etapele care trebuie sa le urmez pentru a-mi recupera dreptul meu.
Multumesc!
Ar fi bine sa sesizati, mai intai, Casa de Asigurari de Sanatate pentru a va ajuta,asa cum spune OUG 158/2005:
Art. 47. - Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48. - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 2.500 lei (RON).
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.
Concediu prenatal
Dany1803
Buna ziua cum imi pot determina angajatorul sa imi plateasca concediu prenatal si postnatal?angajatorul nu vrea sa imi plateasca nimic si nici casa de ... (vezi toată discuția)