avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fortarea semnarii de acte aditionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fortarea semnarii de acte aditionale

Buna ziua,
As dori sa va consult pe marginea a doua subiecte:

1. Se da urmatoarea situatie: toti angajatii au fost anuntati sa se prezinte in cursul saptamanii viitoare pentru semnarea unor acte aditionale fara sa fie prevazute alte informatii. Un angajat poate sa refuze semnarea lor daca de exemplu este un contract de confidentialitate?

2. Am inteles ca unele firme la care poti depune un CV au prostul obicei de a suna la compania la care inca esti angajat pentru a intreba cateva lucruri despre canditat, fara ca in CV sa fie trecute referinte din acea companie. Este normala/legala aceasta practica? Nu cred ca angajatorilor mei le-ar conveni sa ii sune o alta companie la care am aplicat si as putea avea de suferit din acest lucru. Ce se poate face in acest caz?

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
antidote, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 20 Aprilie 2012
1. Un angajat poate refuza semnarea unui act aditional ..

2. Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza., potrivit art.29 alin.4 C.mun.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea la un alt job andreeatoma16 andreeatoma16 Buna ziua. Doresc sa pun cv-ul meu la o farmacie pentru postul de asistent. Am lucrat 2 luni la un fast food cu contract de munca ,in pima luna a fost contract ... (vezi toată discuția)
Referinta de la locul de munca florin858 florin858 Bună seara, va deranjez cu o scurta întrebare și situație penibila prin care trec în ultimele 2 salt. În momentul de fata sunt în Anglia și trec ... (vezi toată discuția)
Confidentialitatea depunerii cv-ului patricia1608 patricia1608 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca am depus CV-ul, firma unde l-am depus are dreptul sa anunte actualul angajator? Daca acest aspect ar duce la concedierea ... (vezi toată discuția)