Bună seara, va deranjez cu o scurta întrebare și situație penibila prin care trec în ultimele 2 salt. În momentul de fata sunt în Anglia și trec printr-un proces dr angajare. Compania pentru care urmează să lucrezolve mi-a cerut 2 referințe, una am putut să o dau de aici de la Samsung pentru care am lucrat pentru 3 luni într-o campanie, iar a 2 -a a fost din România De la Telekom pentru care am lucra 7 ani . Compania care face background check a luat legătura cu cei din România Mai precis resursele umane pentru regiunea unde am lucrat eu (eu le-am dat nr de tel unde sa sune). înainte de ai suna eu am vorbit cu ei și le-am spus că vor fi sunați de către o firma care fac verificări pentru angajare și vor întreba despre mine. Mi-au confirmat că totul este în regula. Nu după mult timp am fost sunat de către compania care face verificarea sa-mi spună că nu s-au înțeles cu romanii și ca le-au cerut o adresa de e-mail sa le trimită scris. Nici în momentul de fata nu nu au răspuns mailului spunând că sunt plecați timp de 2 săptămâni de la birou ceea ce mi-a încetinit mie procesul de angajare. Ce ma sfătuiți sa fac?
Multumesc !
Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza. (art.29 alin.4 C.mun.)
Nu prea aveti cum sa-i formati . Refuzul de a da informatii cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii nu este sanctionat de lege.