Acum 3 luni am parasit un loc de munca pentru a lucra cu o alta companie. Decizia s-a dovedit o greseala pentru ca noua companie a concediat toata echipa noua in 3 saptamani in frunte cu managerul care ne-a angajat. La jobul pe care tocmai l-am obtinut, am omis situatia si am pretins ca inca lucrez la prima companie. Vreau sa stiu daca se poate descoperi minciuna la background check, daca selectez ca nu sunt de acord sa fie contactat fostul angajator. Conform GDPR nu ar trebui, dar vreau sa stiu sigur. Daca se afla, imi pot retrage oferta?
Conform art.29 alin.4 C.mun., angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
In temeiul art. 29 alin. (4) C. muncii nu este posibila solicitarea de informatii de la ceilalti angajatori in legatura cu sanctiunile disciplinare aplicate salariatului, motivul incetarii raportului de munca sau la alte aspecte care exced cadrului legal.
Date disclosure
spapusa
Lucrez la o ”transnațională” pt. care am semnat un acord prin care compania poate folosi date personale, conform legii in vigoare.
Un partener al ... (vezi toată discuția)