avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa procedez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa procedez?

Sotul meu a parasit domiciliul conjugal acum 7 ani si de-atunci locuim fiecare in apartamente separate.Ambele apartamente sint bunuri comune.Acum, cind m-am hotarit sa divortez(si i-am adus la cunostinta acest lucru),imi spune ca va sarbatori Craciunul in apartamentul in care locuiesc eu,ca va invita copiii, pentru ca este si casa lui.In ultimii ani,m-a rugat sa accept sa petrecem in familie(cu copiii) Pastele si Craciunul ,aici ,la mine.Am acceptat de fiecare data ,crezind ca doreste sa se intoarca acasa,dar de fiecare data, dupa plecarea copiilor pleca si el ,eu simtindu-ma de fiecare data parasita din nou.Dindu-mi seama ,ca de fapt , el nu dorea sa se intoarca la mine ,ci doar ma folosea pentru a-si petrece sarbatorile alaturi de copii si a-i tine pe acestia aproape,anul trecut de Paste, am refuzat sa mai accept acest lucru,motivund ca sint invitata la o prietena in provincie ,iar copiii i-am invitat a doua zi ,numai eu.Mentionez ca relatiile sint tensionate doar intre noi, cu copiii avind amindoi relatii excelente.De altfel ,niciunul nu am dorit sa implicam copiii in conflictul nostru,iar acestia ,la rindul lor ,sint echidistanti in ce ne priveste.
Acum cind i-am spus ca sint hotarita sa divortez,pentru ca nu mai pot accepta aceasta situatie(de a-si trai viata separat dar de a avea si familie numai de Pasti si de Craciun) el doreste sa vina de Craciun,fara consimtamintul meu,pretextind ca e si casa lui.
1)In aceata situatie pot schimba incuietoarea la usa?Am au acest drept?Mentionez ca eu nu l-am vizitat (pentru ca mi-a interzis sa vin in apartamentul lui)decit cind a fost bolnav .
2)Dupa ce introduc actiunea de divort ,mai are dreptul de a veni la mine fara consimtamintul meu?
3)Cum este bine sa fac actiunea de divort ,cu partaj concomitent sau separat?Un partaj facut concomitent cu divortul ,prelungeste finalul divortului?
3)Ce taxe se percep pentru un divort cu partaj concomitent?taxa de divort in acest caz ,este un procent din valoarea bunurilor partajate?Cit este acest procent?
Va multumesc mult !
Schimba yala si anunta-l (in scris) ca nu are acces in casa in care locuiesti.
Nu poate face nimic, nu poate intra cu forta.
Nici de reintegrare nu poate fi vorba pentru ca are casa lui in care locuieste.
Anunta vecinii sa te instiinteze daca incearca sa intre in casa si politia.
Daca vrei sa te impui, trebuie sa fii un pic agresiva (daca nu esti deja).

Nu are voie sa te deranjeze nici daca sunteti casatoriti, nici daca sunteti in divort.
Nu are ce cauta in casa. Punct.

Divortul cu partaj concomitent prin intelegerea partilor (daca sunt copii majori) este cel mai bun.
DAca nu sunt majori se poate tranzactiona doar asupra partajului iar divortul se pronunta prin
audierea unui singur martor, pronuntindu-se din vina ambelor parti. Nu va balacariti, lasati doar avocatii sa vorbeasca.
Vinovatia pentru divort nu are nici o influenta asupra partajului.

Alberto Kurtyan
Eu va sfatuiesc sa introduceti actiunea de divort separat,pentru ca partajul intarzie pronuntarea divortului.Daca reusiti sa va intelegeti cu sotul asupra divortului si nu aveti copii minori,atunci puteti opta pentru un divort de comun acord si care se termina la primul termen.Trebuie sa fiti amandoi prezenti.Daca aveti copii minori,puteti sa divortati din culpa comuna,sau din culpa exclusiva a sotului,asta in cazul in care introduceti dvs actiunea.

Av. Alexe Ana-Roxana
De regula se disjunge inainte de a ram ane judele in pronuntare pe unul dintre capetele de cerere... Nu intarzie nimic.
Schimbati zala si instiintat-l ca, daca incearca sa intre peste dv. se poate face vinovat de infractiunea de tulburare de posesie...
NU cred ca e nevoie sa fiti agresiva ca se va lupta mai abitir pentru imobile si partaj, in general... De regula, partea agresata va tinde sa ceara mai mult decat i se cuvine, numai ca sa agreseze si ea, la randul ei, pe agresorul sau.
Imi pare inutil, lucrurile sunt clare, nu are rost.
Daca doriti, ii puteti trimite o instiintare mai oficiala privind tulburarea de posesie, de regula o stampila si un antet mai inmoaie tendinta razboinica si curajul atacatorului temperat... Si cuvintele si manipulartea sunt armele lui, de ce sa nu-l atacati cu ele?
MUlta bafta si poate ne spuneti ce ati hotarat.
Multumesc mult pentru lamurire.Va voi tine la curent cu mersul evenimentelor.

L-am invitat pe sotul meu la un dialog si i-am prezentat toate modalitatile legale de a divorta ,eu insistind asupra divortului prin acord. El doreste o ,,reimpacare "doar de dragul de a nu pierde jumatate din bunurile comune.De reimpacare nici nu poate fi vorba ,deoarece relatia noastra s-a deteriorat grav, aproape ca nici nu mai exista decit sub forma conflictelor interminabile.Eu i-am propus o varianta de partaj mult defavorabila mie(deci departe de a fi 50/50) ,dar nici asa nu este de acord cu partajul .Propunerea lui este de-a dreptul fantezista, in fond, eu raminind doar cu apartamentul in care locuiesc si ,,o pensie viagera " (spune el).Dar daca dupa proces se intimpla si il calca o masina(Doamne, fereste),s-a pierdut si pensia viagera banuiesc.
Mai nou ,imi spune ca este de acord cu divortul, dar cu partajul e de parere sa-l facem separat de divort, pentru ca incearca sa mai negocieze cu mine.Ce ma sfatuiti, sa accept partajul separat,dupa divort?
Multumesc anticipat,
Mi-chelle
NU vad sa conteze juridic, depinde de scopul dv., daca dv. credeti ca in timp va puteti intelege mai bine privitor la partaj...
Avocatul ce va spune? Ati stabilit cu el cam cat ati putea castiga in instanta, ca sa determinat exact cat de corecta e oferta ce i-ati facut?
Ati vorbit si cu avocatul lui?
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Impartire la divort ioana93 ioana93 Buna ziua, Sunt casatorita de 24 de ani, am 3 copii si vreau sa bag divort,sotul meu a mostenit acum 2 ani prin decesul mamei lui un apartament in care sta ... (vezi toată discuția)