In 2002 am divortat, iar in 2005,fostul meu sot a decedat.La citeva luni dupa deces am fost sunata de brd in legatura cu un credit neachitat de el ,eu am trimis fax certificatul de deces, asa cum a cerut banca, asigurindu ma ca nu mai e nici o problema , nu stiu despre ce datorie e vorba sau cind a fost facuta , nu am locuit impreuna innainte de divort pe motiv de consum de alcool si violenta, fapt demonstrat la tribunal, In data de 3 decembrie 2008 primesc pe numele lui o NOTIFICARE DE CESIUNE, prin care trebuie achitat un credit si dobinda .De buna credinta sun la firma EOS KSI ROMANIA SRL care a trimis scrisoarea, anunt decesul, un domn care se ocupa de dosar sustine recuperarea datoriei de la copii, care nu stiu nici ei despre ce e vorba si nu au nici o implicare in aceasta problema.Ni s a dat termen 5 zile. Ce ma sfatuiti .
Fara un titlu executoriu pe numele dvs. sau al copiilor, nu datorati nimic.Verificati in baza carui act dvs. sau copii sunteti obligati sa platiti datoria.
Daca insa copii au acceptat succesiunea de pe urma tatalui, este posibil ca acestia sa aiba obligatia achitarii acestui credit si a dobanzilor aferente!
EOS a spus de la copii, nu si de la doamna... Actul este Codul civil care spune ca se transmite mostenitorilor atat activul cat si pasivul mostenirii. Asa cum ai aratat si tu spre final...
Mai bine verificati prescriptia. Cand a fost facuta ultima plata etc.
Trimiteti cate o notificare atat la banca, dar si la firma de recuperari creante. Solicitati toate actele care stau la baza datoriei, plati, contract etc, pentru a fi in masura sa apreciati sursa si valoarea debitului si a incheia amiabil aceasta situatie... ma rog, a rezolva, vedeti dv.
Credit bancar
dunga_eliodor
AM UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE LA CARE AM INTARZIAT 8 RATE,DUPA CARE AM FOST SUNAT DE UN ANGAJAT AL BANCI IN DECEMBRIE SI AM STABILIT SA ACHIT SUMA RESTANTA ... (vezi toată discuția)