avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contract prestare servicii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contract prestare servicii

Buna ziua.Anul trecut am incheiat un contract de furnizare servicii cu o firma de televiziune prin cablu iar contractul a fost incheiat pe o perioada de 2 ani,firma obligandu-se sa mentina abonamentul lunar la suma de 14 lei.Luna aceasta fara nici o notificare prealabila,firma a marit pretul abonamentului la 16 lei,nerespectand conditiile contractuale.Ce se poate face in situatia aceasta,se poate face o cerere de reziliere a contractului,tinand cont ca firma respectiva nu si-a respectat contractul care prevedea ca pe o perioada de 2 ani tariful lunar va fi de 14 lei?Va multumesc si astept o parere specializata in astfel de situatii.
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 14:57, 24 Aprilie 2012
Posibil ca majorarea sa fie determinata de unele taxe pe care trebuie sa le achite la randul lui, sau a cresterii cursului euro. Pentru a nu iesi in pierdere, banuiesc ca a majorat tariful serviciilor pe care le furnizeaza.
Gabrielle Monique a scris:

Posibil ca majorarea sa fie determinata de unele taxe pe care trebuie sa le achite la randul lui, sau a cresterii cursului euro. Pentru a nu iesi in pierdere, banuiesc ca a majorat tariful serviciilor pe care le furnizeaza.

Chiar si asa Gabriela, atata timp cat este o clauza contractuala, convenita de ambele parti, nu exista o prevedere cu privire la majorarea tarifului, reprezinta o incalcare a obligatiilor asumate in contract. La data stabilirii tarifului furnizorul trebuia sa isi ia in calcul eventuale majorarii generate de cheltuieli suplimentare, sa inscrie in contract ca isi rezerva dreptul de a majora tariful si modul de notificare a beneficiarului in acest sens.
Din pacate anumiti furnizori de servicii uita ca au si obligatii sau merg pe principiul "daca tine bine, daca nu iarasi bine".

@crysty4ever: puteti rezilia contractul pentru nerespectarea obligatiei de a mentine tariful conform clauzei convenite. Daca va actioneaza in judecata, cu contractul, faceti dovada ca a incalcat clauza contractuala cu privire la pretul serviciului si mai mult de atat mentionati ca a modificat pretul fara o notificare prealabila.

Am inteles Lucian :), dar care firma poate incheia un asemenea contract care sa fie in dezavantajul ei :-/, fara sa asigure printr-o clauza majorarea tarifelor in cazurile mentionate de mine mai sus? Tu realizezi ce pierdere poate inregistra aceasta firma pe parcursul celor doi ani :O ? Eu nu am vazut contracte de acest gen, in care sa fie specificat ca nu se intervine asupra tarifului timp de 2 ani.

In acest caz, societatea respectiva si-a asumat un mare risc. @crysty4ever poate proceda asa cum l-ai sfatuit mai sus si mi se pare firesc, pentru ca este dreptul dansului in calitate de beneficiar al serviciilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Gabriela, chiar tu ai formulat raspunsul la postarea ta, existenta unei clauze de majorare a tarifelor poate fi stipulata intr-un contract, insa trebuie mentionat cum si in ce conditii se majoreaza, cum este notificat beneficiarul serviciilor. Cand se incheie un contract este firesc ca eu, beneficiar, sa fiu atentionat ca datorita unor factori independenti sau nu de vointa furnizorului (spre exemplu cursul valutar) tariful se poate modifica, dar eu beneficiar trebuie sa stiu de la semnarea contractului ca exista acest risc, sa mi-l asum prin exprimarea acordului de a incheia contractul, nu sa fiu pus in fata faptului implinit.
Vă rog să studiaţi contractul dacă este în euro sau lei tramvai!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional seleteanu seleteanu pot trimite act aditional sau notificare cu includerea unor noi conditii de plata unei firme cu care colaborez? adica sa le trimit \\\\\\"de azi data de x ... (vezi toată discuția)
Pot sa reziliez un contract tv inainte de termen fara a plati? Vladeu Vladeu Am incheiat acum 3 luni un contract pentru internet si televiziune la compania [editat]. Sunt multumit de abonamentul TV, dar vreau sa il reziliez ca sa imi ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii la asociatia de proprietari fara reziliere ! Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie : -la data de x am incheiat in forma scrisa un CONTRACT de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari z ... (vezi toată discuția)