avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul de comunicare a unei hotarari ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul de comunicare a unei hotarari judecatoresti?

exista un termen legal la care o instanta judecatoreasca (inalta curte de casatie si justitie bucuresti), dupa pronuntare, are obligatia de a trimite instiintarea de pronuntare IN SCRIS persoanei (persoanelor) in cauza ?ma refer la comunicarea in scris si nu la comuicarea pe siteul oficial.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:13, 23 Aprilie 2012
Nu exista reglementat un astfel de termen pentru comunicarea unei hotarari judecatoresti ... Art. 264 C.proc.civ . prevede:
(1)Motivarea hotărârii se va face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare.
....

Termenul de 30 de zile este un termen relativ , depăşirea acestui termen nu influenţează valabilitatea hotărârii, ci poate să atragă, cel mult, sancţiuni disciplinare pentru judecători.
Hotararile judecatoresti se comunica partilor in copie numai daca acestea sunt necesare pentru curgerea termenului de exercitarea a apelului sau recursului. Dvs. vreti sa vi se comunice o hotarare pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie. In civil, Inalta Curte de Casatie si Justitie nu judeca in fond sau in apel. Prin urmare, hotararile ei nu se comunica intrucat nu sunt susceptibile de a fi atacate cu apel sau cu recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul legal de comunicare a unei hotarari judecatoresti in cazul unui litigiu de munca? magda_oancea magda_oancea Buna seara, Pe data de 09.10.2009 s-a dat pronuntarea la litigiul de munca prin care am cerut 4 salarii compensatorii conform CCM ramura comert si a fost ... (vezi toată discuția)
Termenul legal pentru primirea hotararii (comunicarii) cris_deo cris_deo buna ziua. care este termenul legal in care judecatoriile trebuie sa redacteze si sa trimita hotararile partilor implicate in proces dupa ce s-a solutionat ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie dupa concediere conelia anghel conelia anghel am castigat, pe fond, al II lea proces cu angajatorul privind modificarea CIM (felul muncii) prin care instanta [b]dispune[/b]: 1. reintegrarea pe functie ... (vezi toată discuția)