avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Preluare firma cu datorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Preluare firma cu datorii

Ce mi se poate intampla daca preiau o firma cu datorii la fisc de 16000 lei?
Cel mai recent răspuns: QTPie , utilizator 13:29, 24 Aprilie 2012
Trebuie sa le achitati Dvs. O societate se preia atat cu activul cat si pasivul acesteia, adica atat cu debite, dar si credite.
Un activ este o resursa controlata de catre o societate ca rezultat al unor evenimente anterioare si care se asteapta ca in viitor sa aduca beneficii economice societatii.

Un pasiv este o obligatie curenta pentru o companie provenita din evenimente anterioare, prin a carei stingere este de asteptat ca respectiva companie sa renunte la anumite resurse care incorporeaza beneficii economice.

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Va trebui sa le platiti, daca nu societatea va fi executata silit.
Multumesc pentru raspunsuri!
In cazul in care nici eu nici administratorul actual al firmei nu dispunem de acesti bani la ce repercursiuni se poate ajunge? Ma refer aici daca se poate merge in cazul asta la o eventuala poprire pe salariu sau la executarea silita a bunurilor personale ale administratorului?
O societate are un patrimoniu distinct de cel al personelor fizice care au constituit-o, ceea ce inseamana ca daca are datorii, acestea nu pot fi recuperate decat prin executarea asupra bunurilor societatii. Asociatii au raspundere limitata, iar administratorul nu raspunde decat daca a incalcat mandatul de reprezentare (administrare) al societatii. Nu se pot executa bunurile personale ale administratorului.

1. cesiunea partilor sociale se bucura de publicitate prin intermediul monitorului oficial, astfel incat orice persoana interesata sa se poata opune. Este posibil sa nu puteti efecuta cesiunea de parti sociale in conditiile in care se va opune organul fiscal sau un am creditor.
2. este posibila obligarea la plata personala a administratorului sau asociatului unic. Spre exemplu in cazul srl cu asociat unic, patrimoniul sc si al asociatului unic pot fi contopite, in anumite conditii. Sau in procedura insolventei poate fi atrasa raspunderea patrimoniala a persoanelor responsabile de starea de insolventa.

Lucrurile pot fi detaliate mai mult, insa cred ca v-ar fi de folos sa aveti o discutie cu un avocat, intrucat prin intermediul forumului este mai dificil de analizat intr-o maniera exhaustiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)
Asociatul care se retrage din firma "scapa" de datorii ? ionescu gabriela ionescu gabriela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema : Sunt asociat unic si administrator in firma X. Firma are o datorie la stat de 13000 ron ... (vezi toată discuția)
Vanzare societate comerciala stefaniaerica stefaniaerica As vrea sa stiu in ce conditii se poate vinde o societate comerciala cu datorii la stat si daca dupa vanzare asociatii si administratorul mai au vre-o ... (vezi toată discuția)