avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copil major

Buna ziua,

in cazul in care copilul devenit major isi continua studiile in strainatate, va mai putea beneficia de pensia alimentara din partea tatalui(stabilita de instanta)pana la implinirea varstei de 26 de ani?Daca da, care sunt pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: Mihail nelu Ciobanu , Avocat 18:10, 21 Aprilie 2012
Daca are bursa de studiu, dar face dovada ca aceste venituri sunt insuficiente, poate beneficia de pensie alimentara. In privinta pasilor de urmat, trebuie introdusa actiune pentru stabilirea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un copil major dar inca elev poate primi pensia alimentara pana la terminarea studiilor? moldoveanu mihaela moldoveanu mihaela fiul meu primeste pensie alimentara si atat adica de11 ani tatal lui nici macar un tel. nici nu stie cum mai arata, in mai face 18 ani dar inca este elev poate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara croberta croberta Daca un salariat a platit pensie alimentara copilului pina la 18 ani , dupa aceasta varsta copilul trebuie sa.si dea in judectata tatal pt a beneficia in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gordojmu gordojmu Intrebarea ar fi : daca se mai poate solicita in instanta, pensie alimentara pentru un copil, daca : divortul a survenit in 1993 si nu s-a solicitata ... (vezi toată discuția)