Buna ziua. Inainte sa se deschida un proces se efectuaeaza procedura pe cale amiabila..in care(in speta) s-a notificat in scis debitorul despre suma care trebuie sa o inapoieze conform contractului. acesta nu a procedat la inapoierea sumei deci va trebuii deschis un proces, dar am constatat ca s-a gresit suma care i se cerea in notificari, adica este mai mica...trebuie restituita o suma mai mare . Cum trebuie procedat acum? sa corectez suma in intampinare? sa il notific din nou cu suma corecta? multumesc!
Atata timp cat nu a dat curs procedurii amiabile, nu are nici o relevanta suma inscrisa in invitatia la conciliere. In cererea de chemare in judecata sa fiti atenta la inscrierea sumei si sa aveti documentele care confirma cuantumul sumei pe care o cereti.
daca vreti sa fiti 100% sigur, puteti sa corectati suma sa faceti din nou procedura prealabila de la art 720 ind 1 Cpc. Totusi, in lumina faptului ca exista o decizie ICCJ prin care trebuie sa se demonstreze vatamarea de pe urma nerespectarii cu strictete a 720 ind 1 ba mai mult Noul Cod de Procedura Civila scoate de tot institutia plangerii prealabile in materia litigiilor intre profesionisti deci probabil ca o simpla comunicare prin care mentionati ca suma e de fapt mai mare (daca nu e o diferenta foarte mare) nu ar trebui sa va faca sa asteptati iar o luna pana depuneti actiunea
totusi, ca sa fiti sigur ca nu dati peste vreun judecator mai aiurea, daca vreti sa fiti 100% face convocarea din nou
Consider ca notificarea si e-mailul sunt premergatoare actiunii de judecata si suficiente...nu am adresat direct o invitatie spre conciliere din simplul motiv ca articolul incalcat in contract reprezinta pact comisoriu. sa ma contraziceti daca nu am dreptate.B-) si persona este din alta tara. am primit raspuns la notificare cum ca nu e de acord sa inapoieze banii din x motive...si am vrut sa deschid proces...inainte am verificat inca odata suma si am constatat diferenta care nu e mare. In concluzie sfatul ar fii sa -i mai trimit inca o adresa in care sa corectez suma, sau sa deschid actiune si sa justific adevarata suma datorata in intampinare.... Ar putea afecta aceasta eroare un posibil proces ?#-o
multumesc mult