Buna ziua! Am o matusa care locuieste in spania si vrea sa divortieze de unchiul meu el fiind in Romania. Au impreuna un copil de 8 ani. Si ea vrea sa divortieze din spania. Si vrea sa ia si copilul cu ea. Ce se poate face?
Instanta competenta este judecatoria din raza teritoriala a ultimului domiciliu comun al partilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul. Asa incat, matusa fiind reclamanta, nu va putea introduce actiunea de divort in Spania.
daca u locuit in Rom si sotul se afla cu coopilul in Rom nici nu se pune probelema sa divorteze in Spania.pentru a lua copilul ii trebuie acordul expres al sotului
trebuie sa faca matusa o imputernicire autentica (la notar sau la consulat in spania) prin care imputerniceste pe cineva sa inainteze actiune ain locul ei . bineinteles ca recomandabil ca aceasta persoana sa fie un avocat
Divort
Fortuna1
Buna seara...am si eu o intrebare.Cumnata mea este casatorita si sotul ei locuieste in Spania si are un serviciu stabil cu carte de munca.Au impreuna un ... (vezi toată discuția)