avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am inaintat actiune de divort in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am inaintat actiune de divort in localitatea in care ...

Buna ziua, am inaintat actiune de divort in localitatea in care m am casatorit cu sotul meu, desi avem domiciliul comun in alt oras.Dansul are domiciliu in strainatate iar eu nu mai locuiesc la fostul nostru domiciliu comun.Divortul mi a fost aprobat insa la prima infatisare judecatorul mi a spus ca nu se poate judeca decat in locul unde avem ultimul domiciliu comun.De atunci insa, actiunea se tot amana din lipsa de procedura cu paratul(el nu vrea sa vina dar mi a dat adresa lui din Spania pe care am trecut o in actiunea de divort).Nu inteleg de ce cauza se tot amana, daca nu se poate judeca in localitatea respectiva.Ar trebui sa mai merg la proces sau sa intentez actiune de divort la ultimul nostru domiciliu comun?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 09:33, 5 Martie 2023
Art. 915. -
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

Problema dvs e ca trebuie sa se prezinte paratul sau sa ii puneți avocat sa il reprezinte.
Asa se întâmplă când nu va angajați av ,,apar dificultati care va blochează.O sa trebuiască sa plătiți un av curator care va reprezenta pârâtul ,instanta va dispune acest lucru sau va suspenda procesul.,asta pe lângă av care ar fi trebuit angajat de dvs..
Nu va mai prezentați la proces și astfel cererea dvs se va respinge ca nesustinuta.
Ulterior, formulati o alta cerere la instanta competenta și neapărat prin avocat ca să nu vă loviți de aceleași probleme sau chiar de altele. Puteți colabora cu avocatul doar pentru redactarea cererii, nu și pentru reprezentarea in instanta, dacă întâmpinați dificultăți financiare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am deschis un proces de divort in bucuresti sect4 iar ... monik112 monik112 Buna ziua am deschis un proces de divort in Bucuresti sect4 iar ei mi-au trimis dosarul la ultimul domiciliu al sotului .Eu nu ma pot prezenta acolo din motive ... (vezi toată discuția)
Divort Miky09 Miky09 Unde se introduce actiunea de divort?In localitatea de domiciliu sau în cea unde mă aflu acum cu copilul? Trebuie sa merg personal să deschid actiunea în ... (vezi toată discuția)
Divort, competenta teritoriala Vera22 Vera22 Sotul meu a deschis actiunea de divort.Am primit o instiintare la care ar fi trebuit sa raspund cu specificarea adresei mele si alte contestatii privitoare la ... (vezi toată discuția)