avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Unde se introduce actiunea de divort?In localitatea de domiciliu sau în cea unde mă aflu acum cu copilul? Trebuie sa merg personal să deschid actiunea în instanta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:59, 7 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 915 Codului de procedura civila, cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor.


Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
la domiciliul paratului.
De ex daca el sta in sectorul 1, la Judecatoria sector 1.
Nu e neaparat necesar sa mergeti peroanl sa depuneti, ci doar sa va infatisati.
Recomand prin posta romana, scutiti coada si timp!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Competentă este instanța de la ultimul domiciliu comun, dacă măcar unul dintre soți mai locuiește pe raza acelei judecătorii.
Dacă nici unul dintre soți nu mai locuiește pe raza judecătoriei ultimului domiciliu comun, este competentă instanța de la domiciliul pârâtului, iar dacă pârâtul nu locuiește în țară competentă este instanța de la domiciliul reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort alt judet sebisanrobert sebisanrobert Buna ziua,am o intrebare,pot sa divortez in alt judet ptr ca nu mai pot locui la domiciliul actual,casa a fost facuta de catre mine dar nu ma mai primeste ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am inaintat actiune de divort in localitatea in care ... Ionela Plamada Ionela Plamada Buna ziua, am inaintat actiune de divort in localitatea in care m am casatorit cu sotul meu, desi avem domiciliul comun in alt oras.Dansul are domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Sfat divort dosar tip solutie: constată perimată cererea vio2017 vio2017 Am nevoie de un sfat vizavi de solutia data intr-un dosar de divort. Mai jos regasiti ultima solutie afisata pe portal just: Tip solutie: Constată perimată ... (vezi toată discuția)