avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... exemplu de calcul sanatate si pensii platite de un pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

exemplu de calcul sanatate si pensii platite de un pfa

Am infiintat un PFA in noiembrie 2011. Venitul brut pe luna este de 3000 ron. Va rog sa-mi exemplificati cum se calculeaza contributia la sanatate si pensie pe luna la acest venit. Din aceasta suma imi ramane net 2000 ron. Am inteles din lege ca aceste contributii se platesc din net la PFA-urile ale caror venituri sunt determinate pe baza contabilitatii in partida simpla. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:14, 21 Aprilie 2012
Pentru contributia la pensie: (legea pensiilor nr 263/2010, art. 6 (1), lit. d). pct. IV) asigurarea obligatorie la pensie de catre persoanele care realizează venituri din activitati independente, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic echivalent cu cel puţin de 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pentru anul 2012 plafonul este de 8468.
Informatiile sunt luate de la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia obligatorie la casa de pensii mona_lisa mona_lisa Buna ziua! O prietena are o intreprindere familiala unde activeaza ea si sotul acesteia. In urma cu cateva zile a primit o instiintare de la casa de pensii ... (vezi toată discuția)
Plata pensie la pfa BBalint BBalint Am si eu o intrebare referitor la plata pensiei la PFA. Pana acum era in felul urmator: daca nu depaseai venitul net anual de 8468 lei anul precedent se va ... (vezi toată discuția)