Buna ziua! am si eu o problema, fratele meu este militar si a avut prob cu serviciul unde lucreaza in nu stiu daca e in cadrul militar, dar stiu ca e pe acolo, unde ar trb sa se judece ? la tribunal sau la tribunalul minitarilor?
Art. 28
Competenţa tribunalului militar teritorial
Tribunalul militar teritorial:
pct.1. judecă în primă instanţă:
a) infracţiunile menţionate în art. 27 pct. 1 lit. a)-e1), săvârşite în legătură cu îndatoririle de serviciu, de militari până la gradul de colonel inclusiv;
b) alte infracţiuni date prin lege în competenţa sa
pct.2. Abrogat
pct.3. ca instanţă de recurs, judecă recursurile împotriva sentinţelor pronunţate de tribunalele militare privind infracţiunile pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale se face la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, precum şi recursurile împotriva hotărârilor penale pronunţate de tribunalul militar în materia măsurilor preventive, a liberării provizorii sau a măsurilor asigurătorii, a hotărârilor penale pronunţate de tribunalul militar în materia executării hotărârilor penale sau a reabilitării, precum şi în alte cazuri anume prevăzute de lege;
pct.4. soluţionează conflictele de competenţă ivite între tribunalele militare din circumscripţia sa, precum şi alte cazuri anume prevăzute de lege.
Codul de procedură penală actualizat prin:
Legea 202/2010 - privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor din 25 octombrie 2010, Monitorul Oficial 714/2010;
Litigiile de munca sunt solutionate de catre Tribunalele civile si nicidecum de Tribunalele militare .. daca a fost cadru militar angajat in baza unui c.i.m. , litigiul se va judeca la Tribunalul in raza caruia are domicilul fratele dvs .. daca a fost cadru militar in baza uni raport de serviciu , competenta apartine Sectiei de contencios administrativ a Tribunalului.
da acum m-am lamurit si eu am citit si eu asa e face parte din contencips adm a trib, hehe multumesc mult oricum, eu abia sunt anu 1 la fac de drept:):D