avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu de munca!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu de munca!

Buna ziua! am si eu o problema, fratele meu este militar si a avut prob cu serviciul unde lucreaza in nu stiu daca e in cadrul militar, dar stiu ca e pe acolo, unde ar trb sa se judece ? la tribunal sau la tribunalul minitarilor?
Cel mai recent răspuns: bogdanA2012 , utilizator 18:35, 10 Mai 2012
Art. 28
Competenţa tribunalului militar teritorial
Tribunalul militar teritorial:
pct.1. judecă în primă instanţă:
a) infracţiunile menţionate în art. 27 pct. 1 lit. a)-e1), săvârşite în legătură cu îndatoririle de serviciu, de militari până la gradul de colonel inclusiv;
b) alte infracţiuni date prin lege în competenţa sa
pct.2. Abrogat
pct.3. ca instanţă de recurs, judecă recursurile împotriva sentinţelor pronunţate de tribunalele militare privind infracţiunile pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale se face la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, precum şi recursurile împotriva hotărârilor penale pronunţate de tribunalul militar în materia măsurilor preventive, a liberării provizorii sau a măsurilor asigurătorii, a hotărârilor penale pronunţate de tribunalul militar în materia executării hotărârilor penale sau a reabilitării, precum şi în alte cazuri anume prevăzute de lege;
pct.4. soluţionează conflictele de competenţă ivite între tribunalele militare din circumscripţia sa, precum şi alte cazuri anume prevăzute de lege.
Codul de procedură penală actualizat prin:
Legea 202/2010 - privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor din 25 octombrie 2010, Monitorul Oficial 714/2010;
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
ContSters56297, utilizator
Despre ce problema este vorba? ... competenta care s-a aratat mai sus nu include si litigiile de munca ...
pai este vb de litgiu de munca! de aia ma mir ca stiu care sunt competentele militarilor, dar nu stiu la conflicte de munca unde ar trb sa se judece
Litigiile de munca sunt solutionate de catre Tribunalele civile si nicidecum de Tribunalele militare .. daca a fost cadru militar angajat in baza unui c.i.m. , litigiul se va judeca la Tribunalul in raza caruia are domicilul fratele dvs .. daca a fost cadru militar in baza uni raport de serviciu , competenta apartine Sectiei de contencios administrativ a Tribunalului.
da acum m-am lamurit si eu am citit si eu asa e face parte din contencips adm a trib, hehe multumesc mult oricum, eu abia sunt anu 1 la fac de drept:):D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine judeca calea de atac oltul oltul conform noului cod penal este o singura cale de atac....intr un dosar de inselaciune care este calea de atac? apelul? si cine judeca? tribunalul sau curtea de ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie impotriva judecatorului de camera preliminara? aidu aidu Se poate exercita recurs in casatie impotriva solutiei de respingere a plangerii, art. 340 CPP? Ar fi 2 aspecte care nu-mi sunt evidente privind ... (vezi toată discuția)
Recursul se judeca de aceeasi instanta? muscalu gigi muscalu gigi daca intr-un proces una din parti nu este multumita de solutionarea facuta de judecator si cere recus cine va solutiona in continuare dosarul ?aceeasi instanta? (vezi toată discuția)