daca intr-un proces una din parti nu este multumita de solutionarea facuta de judecator si cere recus cine va solutiona in continuare dosarul ?aceeasi instanta?
Nu va judeca recursul aceea şi instanţă, ci instanţa ierarhic superioară .Cererea o depuneţi însă la instanţa a cărei hotărâre doriţi să o atacaţi cu recurs.
Nu,recursul nu se va judeca de aceeasi instanta, ci se va judeca in complet de 3 judecatori- la Tribunal sau la Curtea de apel , dupa caz.
Tribunalul judeca ca instanta de recurs potrivit art 27 pct.3 c.proc.pen.- recursurile împotriva sentinţelor pronunţate de judecătorii privind infracţiunile pentru care punerea în mişcare a acţiunii penale se face la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, precum şi recursurile împotriva hotărârilor penale pronunţate de judecătorii în materia măsurilor preventive, a liberării provizorii sau a măsurilor asigurătorii, a hotărârilor penale pronunţate de judecătorii în materia executării hotărârilor penale sau a reabilitării, precum şi în alte cazuri anume prevăzute de lege.
Curtea de Apel judeca ca instanta de recurs potrivit art.28 ind.1 pct.3 c.proc.pen -recursurile împotriva hotărârilor penale pronunţate de judecătorii în primă instanţă, cu excepţia celor date în competenţa tribunalului, precum şi în alte cazuri anume prevăzute de lege.
Litigiu de munca!
bogdanA2012
Buna ziua! am si eu o problema, fratele meu este militar si a avut prob cu serviciul unde lucreaza in nu stiu daca e in cadrul militar, dar stiu ca e pe acolo, ... (vezi toată discuția)