avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere/demisie/disponibilizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere/demisie/disponibilizari

Angajat la data de 19.04.2012. Azi dimineata s-au facut disponibilizari si normal ca am fost zburat si eu.
Clauzele contractului sunt asa :
1 Perioada nedeterminata
2.perioada de proba este de 30 de zile
3 perioada de preaviz in cazul concedierii e de 20 de zile, respectiv 15 la demisie

Eu am lucrat practic din 17/04 cam 12 ore pe zi.
vreau sa imi fie platite aceste zile si daca se poate si cele 20/15 de preaviz. Nu stiu daca s-a facut concedierea, eu nu am semnat nimic, am fost doar anuntat. Am vrut sa-mi scriu demisia si mi sa spus sa o scriu cu data pe luna 04, fara sa scriu si ziua, am refuzat.
Care sunt procedurile si pasii de urmat?
Cu stima

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 22 Aprilie 2012
Data angajarii este corecta ? Ai doar 4 zile lucrate ?
In cazul dv. nu cred ca se va apela la concediere. Fiind in perioada de proba angajatorul/salariatul poate inceta contractul prin notificare scrisa, fara preaviz (art.31 alin.3).
Angajatorul are obligatia sa va plateasca drepturile salariale pe perioada cat ati desfasurat activitate.
1. asteptati sa vedeti care va fi decizia angajatorului in privinta dvs ... nu va dati demisia intrucat nu veti mai beneficia de somaj ..

2. angajatorul este obligat sa achita drepturile salariale aferente perioadei lucrate pana la data incetarii raportului de munca. ... in acest caz, daca va concediaza va trebui sa va plateasca si perioada de preaviz de minim 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sau demisie Florentina85 Florentina85 Salut.Am si eu o intrebare si sper sa fiu cat mai explicita.L mine la firma s-au facut restructurari si astfel s-au trimis in somaj mai multi angajati...eu am ... (vezi toată discuția)
Concediata fara motiv plauzibil si fara preaviz. ContSters207973 ContSters207973 Buna ziua. Pe data de 21 martie am semnat un contract in 2 exemplare de angajare cu un dealer Vodafone,activitatea a inceput in aceeasi zi. Pe contract nu ... (vezi toată discuția)
Demisia si drepturile angajatului anmarr anmarr Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de demisie si de Noul Cod al Muncii. 1.In cazul depunerii demisiei este necesar un preaviz de 20 de ... (vezi toată discuția)