Buna ziua, Am nascut a doua fetița cu doua saptamani inaintea terminarii concediului de ingrijire al primului copil. Adica cea mare a implinit 2 ani pe data de 16 sept 2011, iar eu am nascut pe data de 8 sept 2011 ,intre timp firma la care am lucrat a intrat in insolventa iar pe mine mau tot plimbat dupa acte pana in februarie cand am si reusit sa depun dosarul. Intrebarea este: e corect sa- mi vina indemnizatia doar incepand cu luna martie 2012 :(si nu cu luna in care am nascut copilul? Si cat timp beneficiez de cei 600 roni?
Da, e corect sa primiti indemnizatia doar din luna martie, pentru ca ati depasit termenul precizat mai jos, de 60 de zile de la nasterea copilului. Cand ati depus dosarul trebuia sa precizati pe cerere pentru care varianta de concediu optati - cea de 1 an sau cea de 2 ani. Daca nu tineti minte, verificati dosarul la primarie.
OUG nr.111/2010: ART. 15 (1) Drepturile prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
b) începând cu data naşterii copilului, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţãrii, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la data la care s-au aprobat ori, dupã caz, s-au instituit mãsurile de protecţie a copilului; d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusã peste termenele prevãzute la lit. a)-c).
(2) Plata alocaţiei de stat pentru copii prevãzute la art. 5 alin. (2) se face începând cu luna urmãtoare celei în care s-a nãscut copilul, în condiţiile prevãzute de Legea nr. 61/1993, republicatã.
Multumesc pentru raspuns! Abia astazi l-am vazut oricum tot ei m-au plimbat dupa
Nu stiu ce adeverinte pentru ca firma la
Care am lucrat, initial mia zis ca nu mai exista si toti functionarii ridicau din umeri ca nu stiu cum se procedeaza intr-un asemenea caz.Pentru noi inseamna mult 6 luni (3 600 lei)cat am
Pierdut dar pentru ei e o nimica toata.Cei de la primarie ridica din umeri acum la fel cum au facut cand m-au trimis de colo colo, binenteles pana nu le-am dat 250lei nu m-au bagat in seama. Astia trebuiesc filmati ca isi bat joc de noi cum
Vor...asa mi- au facut si cu aloatia fetei mai mari pana a transferato pe o alta adresa o luna sa evaporat sau sa pirdut pe drum...
Ccc - lamuriri
andreya22
Buna seara,
Sunt mamica unui bebe de 3 luni,nascut in luna mai.precizez ca epuizez concediul de maternitate pe 10 sept 2012.am \'depus\' dosarul pt ... (vezi toată discuția)