avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIA CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIA CRESTERE COPIL

SUNT IN CONCEDIU CRESTERE COPIL,AM NASCUT IN LUNA APRILIE,DOSARUL A FOST DEPUS IN IUNIE,DE CAND SE PLATESTE INDEMNIZATIA,DE CAND S AU NASCUT COPII ( SUNT GEMENI) SAU DE CAND ESTE DEPUS DOSARUL,ADICA DIN IUNIE.

MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:56, 19 August 2013
Conf art 15 alin 1 OUG 111/2010 drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă reprezentând indemnizaţii şi stimulent de inserţie se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)-c).
1. Daca ati depus dosarul in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care ati solicitat concediu crestere copil (CCC) veti primi indemnizatie de la data solicitarii.

2. Avand gemeni veti primi indemnizatia calculata conform legii la care se adauga inca 600 lei pentru al doilea copil.

3. Veti mai beneficia si de alocatie de stat pentru copii, cate 200 lei lunar pentru fiecare copil, pana la varsta de 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc - lamuriri andreya22 andreya22 Buna seara, Sunt mamica unui bebe de 3 luni,nascut in luna mai.precizez ca epuizez concediul de maternitate pe 10 sept 2012.am \'depus\' dosarul pt ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa imi fac dosarul de indemnizație ptr. crestere copil CrasneanuDaniela CrasneanuDaniela Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum trebuie sa procedez in urmatoarea situație. Sunt in concediul prenatal din 7 august, pe 29 august am nascut dar ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil paul1851 paul1851 Buna ziua. Am urmatoarea problema. Sotia mea are gemeni. Ea a luat ~35 zile in prenatal, iar restul de zile intentioneaza sa le ia in postnatal. Problema este ... (vezi toată discuția)