avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCC- contract de munca 4 ore salariu minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCC- contract de munca 4 ore salariu minim

Daca sunt angajata cu contract de munca de 4 ore/zi, cu salariu minim pe economie, pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani?
Nu s-a retinut si virat impozit datorita salariului prea mic.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: geo123 , utilizator 14:20, 5 Decembrie 2008
Indiferent daca a fost contract cu norma intreaga sau 1/2 norma, daca au fost realizate venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni anterior nasterii copilului, se beneficiaza de CCC.
Nu inteleg de ce nu s-a retinut si virat impozitul! Salariul este un venit impozabil indiferent de ce suma este vorba.
geo123 a scris:

Daca sunt angajata cu contract de munca de 4 ore/zi, cu salariu minim pe economie, pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani?
Nu s-a retinut si virat impozit datorita salariului prea mic.
Multumesc.

Legea nu face distinctie intre un angajat cu norma intreaga sau un angajat cu timp partial in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.
OUG nr.148/2005 prevede clar care este conditia de a beneficia de indemnizatie : realizarea în ultimul an anterior datei naşterii copilului, timp de 12 luni de venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Multumesc pentru raspunsul promt.
Nu s-a retinut si vitat impozit deoarece salariul este de 300 ron. 4ore/zi la salariul minim.
300-29-17-2= 252-250(deducere) = 2 x 16% = 0.32 impozit.
Am intrebat in numele meu dar este vorba despre alta persoana care lucreaza in sectorul privat unde se practica minimul pe carnetul de munca.

Nu este necesar sa se vireze impozit pe venit ci doar ca venitul sa fie din categoria celor pentru care se datoreaza impozit pe venit.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu cc elicrist elicrist Buna ziua-Va rog,un raspuns. Se poate intra in ccc daca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului am avut 4 luni contract perioada nedeterminat cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Antonela Calistru Antonela Calistru Buna ziua, Daca sunt coasigurat la sanatate, deci nu am nici un alt venit, ce alte asigurari obligatorii ar trebui sa imi platesc singura ca peste 12 luni sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil Liana_86 Liana_86 Voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca am 12 luni lucrate dar cu jumatate de norma, 4h, salar brut 500 lei? (vezi toată discuția)