avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- drepturi parintesti

buna seara si bine v-am regasit.va rog tare mult sa ma ajute cineva si sa-mi explice mai pe intelesul meu cum sta treaba cu autoritate parinteasca exercitata in comun de ambii parinti.tocmai am divortat si sunt tare nedumeritacopii au ramas la mine dar nu inteleg prea bine care sunt drepturile sotului meu fata de copii.;)
Cel mai recent răspuns: angelic/// , utilizator 00:18, 22 Aprilie 2012
Are drept de decizie asupra copilului, adica pentru al inscrie la scoala aveti nevoie si de acordul lui, pentru efectuarea unei investigatii medicale curente aveti nevoie de acordul lui, pentru schimbarea permanenta a locuintei minorului trebuie sa il informati, pentru a parasi tara cu minorul aveti nevoie de acordul lui dat prin declaratie autentica, pentru al inscrie copilul la diverse activitati unde este necesar acordul parintilor, etc.

In general, legea spune ca parintii de comun acord stabilesc contributia fiecaruia la cresterea si educarea copilului. Deci pensia de intretinere de obicei se impune doar daca parintele nu doreste sa contribuie de buna voie.

Mai multe informatii: [ link extern ]
sa stabilit prin hotarare judecatoreasca domiciliul copiilor cu mine iar d-lui la plata pensiei de 500 lei ,250 ptr fiecare.dar dupa cum il stiu nu va plati ptr ca de anul trecut din iunie de cand a m depus cererea de divort si neam separat nu contribuit cu nimic.ba mai mult e un mincinos notoriu.are carnetul suspendat si nu munceste si lea spus copiilor ca e grav bolnav si ca banii ii da pe tratamente.acesta e tata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori si pensie alimentara iulian70 iulian70 Recent ptin ordonanta presedentiala a fost stasbilita -lociunta unui minor la mine si a celuilalt la mama -autoritate parinteasca in comun asupra ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord elushk elushk Eu si sotul meu am decis sa divortam cat mai repede intr-un mod cat mai amiabil ,deci vom avea un divort de comun acord . Avem impreuna si o fetita care va ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)