avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minori si pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minori si pensie alimentara

Recent ptin ordonanta presedentiala a fost stasbilita
-lociunta unui minor la mine si a celuilalt la mama
-autoritate parinteasca in comun asupra minorilor
-sistarea pensiei de intretinere doar pentru m,inorul care se afla acum la mine.
De ce nu a fost sistata pensia pentru ambii minori?(mama nu contribuie la chestere si ingrijire pentru minorul aflat la mine)
Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:31, 23 Februarie 2013
Incercati sa atacati decizia judecatoreasca, sau intentati cu acest obiect un alt proces de drept comun.
in noul cod civil nu e prevazut expres cazul cind un minor se afla la mama si altul la tata?
Conteaza care sunt veniturile fiecarui parinte, fiecare din parinti aveti obligatia sa intretineti ambii copii. Procentul legal ar fi de 33% din veniturile fiecaruia impartit dupa nevoi , copiilor. Se stabileste deci cat trebuie sa primeasca fiecare copil, apoi contributia se compenseaza.. Daca ( sa zicem) dvs trebuie s aplatiti 500 de lei pt copilul ramas la mama , iar mama sa va dea 250 de lei, veti plati numai dvs 250 lei.

Parcurgeti din hot ce s-a discutat in legatura cu pensia, apoi daca aveti, si-o motivare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort- drepturi parintesti angelic/// angelic/// buna seara si bine v-am regasit.va rog tare mult sa ma ajute cineva si sa-mi explice mai pe intelesul meu cum sta treaba cu autoritate parinteasca exercitata ... (vezi toată discuția)
Cerere reincredintare minor doberv doberv prin s.c. din 2008 s-a dispus desfacerea casatoriei si incredintarea copiilor mamei insa de cca 2 ani mama a plecat de acasa cu un concubin iar copii stau la ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna ramona_moraru ramona_moraru Buna seara, Vă rog să imi explicati ce inseamnă custodia comuna a unui minor şi daca are vreo implicatie asupra pensiei de intretinere minor? În ce ... (vezi toată discuția)