avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare cetatenie maghiara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare cetatenie maghiara

As dori sa cer cetatenia maghiara si va rog sa ma ajutati sa lamuresc o intrebare:
Am intales ca sunt necesare actele mele de identitate trebuie traduse si trecute prin notariat, puteti sa-mi spuneti daca celelalte acte traduse ,cele care arata descendenta trebuiesc legalizate sau doar traduse.
In cazul in care parintii mei nu vor, am intales ca se poate accesa impreuna cu alta ruda , bunica eu fiind minor
Cel mai recent răspuns: carmenmateescu , utilizator 12:37, 30 Septembrie 2012
Referitor la traducere, informatiile de pe net sunt ca nu trebuie si autentificate la notar (am pus doar una dintre surse, pentru ca are mai multe informatii care va pot fi de folos):


Certificatele de naștere trebuiesc traduse in limba maghiara , fără a fi necesar sa fie legalizate, atâta vreme cât traducătorul este autorizat. Se prezintă atâta traducerea cât și originalul , spre comparație.

[ link extern ]

In ceea ce priveste posibilitatea de a obtine cetatenia fara stirea sau acordul parintilor (tinand cont de faptul ca sunteti minor) nu cred ca se poate, insa nu pot sa argumentez :) Poate va lamureste altcineva cu baza legala, sau sunati la Consulatul general al Ungariei in Romania: 021 230.05.50 ; 021 230.05.51.
buna ziua,
ma intereseaza statutul sotului in cazul in care se depun actele pentru cetatenie de catre unul din soti(etnic maghiar) iar celalalt este roman, copii ce statut au ?
va multumesc
buna ziua,
ma intereseaza obtinerea cetateniei maghiare,tatal meu fiind de etnie maghiara,singurul act pe care il detin si se specifica cetatenia este livretul militar.locul de nastere fiind resita,este nevoie sa fac rost de certificatul de nastere al bunicului,sau este suficient livretul militar al tatalui?va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate obtinere dubla cetatenie romano-rusa Bogdan_2011 Bogdan_2011 (In cazul in care locul subiectului nu este in aceasta arie, rog un moderator sa-l mute in aria corespunzatoare, cu scuzele de rigoare) Buna ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine cetatenia maghiara? eva_balan eva_balan Buna,sunt Eva as avea si eu o intrebare....sant cetatian roman cu parintii,bunici unguri as vrea sa stiu cum as putea obtine cetatenia maghiara...tin sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare si demersuri pentru dobandirea cetateniei maghiare Szikla Szikla Salutari As dori sa intreb ce acte sunt necesare pentru depunerea dosarului pentru cetatenia maghiara , stiu ca trebuie depus la Consulatul Maghiar din Cluj ... (vezi toată discuția)