avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

Buna seara...am si eu o problema...eu am divortat de sotul meu si el a obtinut custodia copilului....daca tatal copilului in varsta de 14 ani ,este alcoolic si viloent incat mar bate....si copilului iar fi frica ....mama adik eu ar primi custodia copilului? sau ramane inca in custodia tatalui?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:39, 4 Decembrie 2008
Puteti cere reincredintarea minorului, daca s-au schimbat imprejurarile, conditiile, situatia care exista in momentul incredintarii acestuia catre tata.
Copilul avand 14 ani, poate fi audiat de catre instanta si intrebat cu cine doreste sa ramana.
Presupun ca daca a fost incredintat tatalui, a ales sa ramana cu acesta.
Luati legatura cu Autoritatea Tutelara din raza teritoriala unde domiciliati si consultati-va cu reprezentantii acesteia, cu privire la modul in care puteti actiona astfel incat sa va fie incredintat minorul intr-o viitoare cerere de reincredintare a minorului.
Informatiile prezentate de dvs. nu sunt suficiente pentru a va oferi un sfat concret.
si in caz ca eu plec cu copilul de acasa ca sa nu ne bata ca ne este frica ce se va intampla voi intra in inchisoare sau voi primi amenda sau ce se va intampla?
Contactati o asociatie pentru protectia victimelor violentei in familie, aflati locatia la dvs. in zona si cereti sprijin si consiliere, pentru ca atunci cand fostul sot va mai bate sau va da afara din casa cu minorul sa stiti unde sa mergeti.
Formulati apoi si o plangere la Politie si o sa vedeti ca o sa va fie mai bine.Numai sa nu va mai intoarceti sa locuiti cu fostul sot.
Daca procedati astfel cum v-am spus, nu vi se va intampla nimic, iar in viitor, aveti toate sansele sa vi se reincredinteze minorul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort betty_dumy betty_dumy buna ziua , am si eu o intrebare.......acum cativa ani am divortat iar copiii ( amandoi minori) au ramas cu tatal , lunar platesc pensie alimentara ptr cei 2 . ... (vezi toată discuția)
Custodie copil dislexic dislexic buna ziua! o prietena de-a mea este divortata de 3 ani. acum 3 ani tatal a obtinut custodia totala a copilului care acum are 9 ani deoarece mama lucra in ... (vezi toată discuția)