avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... obligativitatea deplasarii in alt judet pt. cercetari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

obligativitatea deplasarii in alt judet pt. cercetari

Poate fi "obligata" in vre-un fel o persoana ( in varsta de peste 70 de ani ) sa se deplaseze intr-un alt judet pt. a participa la cercetarile intreprinse de organele de politie ? Mentionez ca persoana in etate a depus chiar ea o sesizare scrisa la politia dintr-un alt oras de provincie cand a fost victima unei sechestrari si amenitari cu arma facute de alte persoane. Batrana in cauza a fost la sediul politiei din acel oras, a raspuns la intrebarile politistilor legate de acea situatie, a lasat sesizarea scrisa in care a descris amanuntit faptele petrecute si a revenit la domiciliul sau aflat in municipiul de resedinta al unui alt judet. In urma celor petrecute persoana in cauza ( batrana de care vorbesc ) este somata de organele de cercetare din oraselul unde sa petrecut agresiunea sa revina in acel orasel pt. a raspunde la ... probabil alte intrebari ale politistilor sau la confruntari .... politistul nu facut precizarea. Persoana in cauza nu doreste sa revina in acel oras unde a patit cele relatate mai sus datorita varstei si emotiilor prin care va fi nevoita sa treaca iarasi. Dar nu refuza sa participe la cercetari sau audieri daca acestea au loc la domiciliul sau ( in resedinta unui alt judet ). Poate fi obligata sau amendata sa faca acea deplasare la cercetari si sa-si cheltuie banii si sanatatea pt. a raspunde la convocarea politistilor ?
va multumesc anticipat pt. eventualele raspunsuri. Maria.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:47, 22 Aprilie 2012
De ce a sesizat acel organ de politie si nu l-a sesizat pe cel de la domiciliul sau?

Se poate face audierea si prin comisie rogatorie daca vor politistii.
Fiindca in acel oras s-au petrecut faptele si batrana in cauza era acolo in acea zi. Iar persoanele acuzate de sechestrare si amenintare se afla temporar in acel oras. Probabil ca persoanele acuzate sa paraseasca definitiv Romania in scurt timp - daca nu au facut deja acest lucru. Iar batrana in cauza sa prezentat la sediul politiei din acel oras unde a fost audiata. Acum ea banuieste ca politistii doresc doar sa tergiverseze cercetarea pana cand persoanele acuzate vor parasi definitiv Romania iar d-nii politisti vor sa "rezolve" cazul batandu-si joc de ea si solicitandu-i sa se prezinte la locul faptei pt. audieri suplimentare. Oare poate fi amendata sau obligata sa se prezinte din nou in orasul cu pricina ? La costurile deplasarii nu se gandeste nimeni ? Ce-ar trebui sa faca ea pt. ai determina pe domnii politisti sa infinteze comisia rogatorie ? Si daca nu vor politistii ce se intampla ? O vor duce fortat acolo ?
Am banuit ca din acest motiv a depus plangerea acolo...

Este posibil sa fie necesar sa se deplaseze acolo.
Nu inseamna ca politistii vor sa isi bata joc de ea.
Depinde ce anume vor sa faca politistii.
Incercati sa va informati exact si reveniti cu precizari.
Poate exista si varianta ca in lipsa de probe politistii sa tergiverseze...
Sau pot exista si alte variante, insa...degeaba le discutam...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune? av_emy av_emy Am rugamintea sa ma ajutati, daca se poate , in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni un prieten a trimis prin posta un telefon spre vanzare(a dat anunt ... (vezi toată discuția)
Plangere judecator camera preliminara- instanta competenta seny2015 seny2015 Buna dimineata, Eu locuiesc intr-un oras resedinta de judet. Infractiunea de abuz in serviciu, asa cum o consider eu, a avut loc intr-o comuna ... (vezi toată discuția)
Bună. am fost contactată de un polițist pe fb privind la o ... georgiana92 georgiana92 Bună. Am fost contactată de un polițist pe fb privind la o plângere pe numele meu. Cu persoana respectivă nu am discutat niciodată, îi o plângere ... (vezi toată discuția)