Codul de Procedură Penală
Art. 285. -
(1) Urmărirea penală are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârşit o infracţiune şi la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
(2) Procedura din cursul urmăririi penale este nepublică.
Art. 107
(1) La începutul primei audieri, organul judiciar adresează întrebări suspectului sau inculpatului cu privire la nume, prenume, poreclă, data şi locul naşterii, codul numeric personal, numele şi prenumele părinţilor, cetăţenia, starea civilă, situaţia militară, studiile, profesia ori ocupaţia, locul de muncă, domiciliul şi adresa unde locuieşte efectiv şi adresa la care doreşte să îi fie comunicate actele de procedură, antecedentele penale sau dacă împotriva sa se desfăşoară un alt proces penal, precum şi cu privire la orice alte date pentru stabilirea situaţiei sale personale.
Aveți dreptul sa nu faceti nicio declaratie
Orice afirmatie pe care o faceti poate fi folosita impotriva dumneavoastra
Aveți dreptul sa fiti asistat de un avocat sau interpret in timpul interogatoriului.
Declaratia dv trebuie sa fie consemnata in scris si consta in: declaratie olografa=scrisa de mana si declaratia tehnoredactata dictata/procesata de catre anchetator, dupa interogatoriu.
Fiecare declaratie trebuie sa se indice data si ora la care a inceput interogatoriul si ora la care s-a incheiat acesta.
Daca sunteti de acord cu continutul declaratiei , urmeaza sa semnati pe fiecare pagina si la sfarsitul declaratiei.
Dacă va aflati in incapacitate de a semna sau daca nu doriti sa semnati, acest lucru va fi consemnat in declaratia tehnoredactata de catre agentul anchetator.
Daca art 285 al 2 prevede ca procedura este nepublica rezulta ca audierea nu se poate realiza pe facebook care este un este un site web de tip rețea de socializare pe Internet,