Bună.
Am fost contactată de un polițist pe fb privind la o plângere pe numele meu. Cu persoana respectivă nu am discutat niciodată, îi o plângere mincinoasă. Și m-a sunat cu video că trebuie să dau o declarație. Am dat declarația, după accea i-am trimis-o pe fb.
Următoarea zi (7.03.23) am făcut și eu o reclamație pe numele persoanei respective pt mărturii mincinoase si am trimis-o pe e-mailul poliției din orașul unde am adresa. Eu sunt plecată din țară. Si azi (17.03.23) același polițist mă contactează pe fb pt a da o declarație pt reclamația ce am trimis-o pe e-mail. I-am spus că nu mai dau nici-o declarație așa pe fb pentru că o să merg în țară și o să o dau personal. Polițistul respectiv sa supărat și a spus că îmi face proces verbal și citație și am vrut să îl sun și nu mi-a mai răspuns la telefon și m-a șters și de la prieteni de pe fb (mi se pare o copilărie...)
Întrebarea mea îi, este legal să îmi ieie așa declarația? Pe fb? Când nici măcar persoana respectiva, nu are probe pt reclamația făcută?
andrei2005
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu stiu de ce eu cred ca este foarte posibil sa fie un fals politist, pus de persoana respectiva ca sa va sicaneze. Eu nu as face nimic in locul Dumneavoastra, cel mult o plangere la Politia Romana cu datele de Facebook ale politistului. Chiar faptul ca v-a blocat spune multe...
Am primit acasă în România o citație de la polițistul de pe Fb.
Scrie așa:
Poliția oraş Călan, Str. Florilor, nr.14A, Judeţul
Hunedoara, pentru ziua 03 luna 04 anul 2023 ora 18:00,în cauză
privind reclamație scrisă.
in caz de neprezentare nejustificată se poate dispune aducerea i
baza unui mandat de aducere.
Totodată, lipsa nejustificată a persoanei chemate să de
declaraţi, sau părăsirea fără permisiune ori fără un motiv întemeiat
locului unde urmează a fi audiate, se sancţionează cu amenda judiciar
de la 250 la 5.000 lei.
Eu sunt plecată din țară și acest polițist știe. Îi frustrat că nu i-am dat declarația pe Fb și acuma vrea să îmi facă probleme.
Ce pot face?
Pana acum am crezut ca este vre-o farsa dar acum mi se pare serioasa treaba, deci este oficial. Cazul cu politistul, ce a facut el si cum a facut-o este o speta separata, si indiferent de cum a procedat el, dvs sunteti obligata sa colaborati cu politia in general in cazul acestei investigatii, adica ori va prezentati ori cereti o comisie rogatorie/delegatie sa va ia declaratia. Daca s-au facut abuzuri, asta puteti sesiza dupaia, care ar fi un proces separat. Vad ca a trecut termenul deja, daca va amendeaza este posibil sa o contestati tinand cont ca nu va aflati in tara si circumstantele comunicatiilor de pe retelele sociale. Totodata ar fi bine sa va angajati un avocat din Romania urgent, nu doar pentru acesta dar niciodata nu se stie cand un martor devine un inculpat, si ce legatura poate avea cu evenimentele petrecute. Neprezentarea sau refuzul colaborarii se poate considera ca suspiciune.